hohoh

Fan va töntig jag är då. Ena dagen är jag såå sugen på en bebis till om något år, sen nästa dag tänker jag bara på att jag vill gå ner i vikt och få tillbaka min gamla kropp(ja hyfsat iaf) vilket himla dilemma alltså! Fast jag kan ju göra både och? Jag blir iaf himla sugen på att om några månader gå ut någon kväll med gamla vänner och parta:) Så sant som det är sagt. Snart tjejer går jag ut med er på en runda^^ Men en till bebis är mina planer iaf, sen när hur var eller om det blir så återstår ju att se.

Var nyss hos min vän Nathalie och klippe och färgade oss hela familjen:) (inte Anton då) Kevin fick sprayfärg i håret och han blev så häftig och helnöjd! Tycker han är så duktig för när Natta klipper sitter Kevin helt själv på en stol med en kappa runt sig, han vet att han kommer bli fin efteråt så han lyder snällt:) Nathalie är det bästa frisöen som finns!

Fia var där också! Så roligt att ses igen, har ju saknat dig. Du får allt sno bilen och ta dig hit med vovvsingen någon dag så hon kan leka av sig ute på gräsmattan med Zack.

Ne nu väntar sängen. Ska in till stan imorn med pojkarna!

Julafton

Tänkte försöka sammanfatta julafton lite kort!

Kvällen innan julafton märkte man på Kevin att han var spänd. Han låg vaken i nästan 2 timmar och pratade om tomten i var och varannan mening.

Julaftonsmorgonen blev lugn. Kevin fick öppna ett paket som han hittade i julstrumpan. Åkte hem till mina föräldrar vid 11 tiden där vi fikade och öppnade paket. Min pappa var tomte och Kevin blev riktigt chokad när han ringde på dörren och kom in i vardagsrummet. Då frågade vi Kevin var morfar var? Däär, svarar Kevin och pekar på tomten:) Men tror inte riktigt han fattade att morfar var tomten för han pratade inget mer om det sen. Lukas och jag fick bla 2 biljetter till musikalen footlose i Mars. Till det hörde även barnpassning till båda grabbarna över natten:)  Barnen fick massor med kläder och leksaker.

Vidare till mormor där vi träffade större delen av släkten. Åt mat och tittade på Kalle.

Senare ut till Lukas mamma och pappa där hela den släkten var. Mina föräldrar och bror följde också med. Åt ännu mera mat och fikade. Spanade in alla julklappar som låg där i en enda stor röra. Underst i högen låg ett jättestort paket som jag skojjade om och sa till Lukas att det var nog mitt. Efter flera timmars väntan av otåliga barn som var spända anlände äntligen tomten. Kevin blev jätterädd denna gången och gömde sig bakom mig. Av erfarenhet vet jag att denna julklappsöppning tar närmre 2 timmar. Nu var paketutdelningen igång. Kvar i den stora julklappshögen låg det största paketet av alla, och det var till mig! Det var en träningsmaskin som jag hade önskat mig av Lukas, lyckan var total! Av mig fick Lukas lite presentkort bla på en tattuering. Han blev helnöjd!

kevin fick massor med leksaker så han inte ens kunde bestämma vad han skulle leka med. Allt var lika bra :)
Anton fick jättefina bebissaker som han tittade och skrattade åt. Han var nöjd större delen av dagen, men hade svårt att vila middag då det hände saker precis hela tiden. Han är för nyfiken.


Precis som alla andra jular slår farmor och farfar på stort när det gäller en julklapp till deras söner med respektive. Även detta år fick vi en Thailandsresa(!!!!) med tillhörande fickpengar! Alla hade tänkt sig att åka nu i Maj men Anton är bara 8 månader då så vet inte alls hur vi ska göra? Hjärnan säger åk! Medan hjärtat säger vänta. Vill iaf att han ska kunna gå när vi är där. När vi var där nere med Kevin då han var 1 år oh 4 månader var det alldeles underbart. Blir nog trolitgvis en resa nästa höst då Anton just fyllt ett. Åå mammas båda pojkar ska snart få uppleva Thailand! Som vi längtar!

Hursomhelst- Julen blev helt perfekt. Firade ihop med nära och kära, Åt massa god mat. och fina julklappar. Och med en Kevin som uppaskattade julen på ett helt annat sätt i år. Han har ju varit för liten alla andra jular. Denna jul såg man glädjen i hans ögon, mammahjärtat smälter.

Tack mamma,pappa,bror,mormor,Ingvar,Barsa, mina barn och min Lukas för allt!

Hoppas ni med hade en fin Jul! och tacka gud för att den blev vit:)


Julafton

Skrev ett Megalångt inlägg men sen försvann allt, typisk! Får skriva om julafton sen. Nu blev jag förbannad! Aja.


glömde

Glömde lägga ut några pics på grabbarna på lucia:) Hoppas ni orkat vänta;)


En halvmunter liten Anton.


En helmunter stor Kevin.

ujujuj

Herregud alltså vad alla som har fått en pojke och flicka verkar tycka att de är bäst! Börjar tröttna rätt mycket på det nu. Varför är det bäst med en av varje? Så snälla ta åt er om ni känner för det! Trodde det viktigaste var friska barn? Och jag då som VILLE ha 2 pojkar, deni! Det trodde ni aldrig va?? Skulle aldrig byta ut det mot 2 tjejer eller en av varje! Ne ucsh å fy! Tvi och blä! Förut orkade jag inte bry mej när folk sa till varandra åhh har du fått en flicka nu då har ni ju en av varje men nu börjar det bli föör mycket!  Jag är så stolt att ha barn av samma kön, tror de kommer leka mycke bättre under hela uppväxten, de kommer ju ha någorlunda lika intressen.

Så ni som har en av varje och tycker ni är så mycket bättre, STORT GRATTIS!

Var bara tvungen att klargöra detta nu en gång för alla=) Så sluta tro att ni är bättre än alla andra för den är ni inte, inte ett dugg! För att en familj ska fungera krävs mer än en av varje, tex man ska må bra, vara älskad, bo bra och enligt mig ha hyfsad ekonomi. SÅ GRATTIS TILL MEJ DÅ, Vet många som har det taskigt ställt  och jag är inte ett dugg avundsjuk. Tycker vi har lyckats hyfsat bra med våra grabbar ändå trots allt. haha.

Så nu behöver ingen hålla på att vadå tycker du jag är sån eller har jag sagt så? Ni vet väl själva vad ni tycker ellehur!

Jag skulle kunna tänka mej att ha ett helt fotbollslag med bara pojkar eller flickor utan att vara besviken på mig själv:)
Om jag skulle ha tid för alla och orka uppfostra dem till bra människor vill säga. Nu har vi redan 2 pojkar så kanske att det skulle kunna bli en bebis till men efter det har vi sagt stopp! Å tänk om det skulle bli en 3e pojke?? vad tråkigt för dem tänker nog vissa då;) Väldigt tråkigt med fina friska barn va?

Som Maggan (Sofia) sa igår på telefon efter att vi vart hos dem kvällen innan! - guud vad Kevin är en så uppfostrad pojke, han lyder ju dig nästan hela tiden. Så stolt man blir då va?! Jag blev det iallafall.

Å lukas sa igår när vi stod och tittade på Anton när han låg så fint i babygymmet och lekte att det skulle lika gärna kunna ligga en till bebis där:P Då blev jag också glad! Vill liksom inte tvinga på Lukas barn utan han ska vilja ha dem också.

Sen frågade Lukas sin mamma hur många barnbarn hon vill ha? Då svarar hon- ja det är inge svårt att vara farmor men mamma och pappa är betydligt svårare:)  Hon är nog bra sugen på fler längre fram:P

Ähh nog för mej nu, ja ni fattar nog mitt budskap. Och jag vet att alla normala människor älskar sina barn oavsett kön! Även ni som är lite bångstyriga och kommer med klumpiga kommentarer och tankesätt.  Tycker om er ändå:)  höhö


åhhh

Igår var det luciafirande på dagis och gud så stolt jag är över mina söner! kevin var bara såå söt igår som tomtenisse. Och jätteduktig i luciatåget! Anton var det omtalande söta pepparkakshuset som alla skulle titta på :) Ja, han var en pepparkaksgubbe^^  Ja man måste få vara stolt över sina barn utan att det ska låta som man skryter! Slänger väl upp nån bild senare.

Igår sa Lukas att han skulle kunna tänka sig fler barn, om de blir lika snälla som Anton. Hur ska jag övertala honom att det faktiskt kommer bli så?:P Anton är oftast en nöjd och glad bebis men när han blir trött då blir han jättearg och vill att vi ska gosa med honom i famnen helst gåendes runt, tills han somnar. Napp har han med börjat tagit lite smått, vilken lättnad!

Kevin var hos farmor idag efter dagis eftersom jag och Anton var inne i stan. Han skulle bada men när han slängde ner en leksak i vattnet "flagade" den bort färg eller vad man säga så hela vattnet blev rostbrunt då vägrade han att bada och skulle städa istället, knasbarn! Sen ville han inte ens följa med i till stan och hämta oss, jag som hade saknat honom!

Snart juul. Tror alla klappar är handlade. Nu är det bara julklappspapper, snöre och etiketter kvar. Och det ska ju vara så fint säger Lukas, nästan finare än själva innehållet. Men det är väl lite överdrivet?


Nu måste jag ta hand om maten- mina kycklingvingar som ska stå i ugnen i ca 2 timmar för att få den perfekta smaken;)


Snö

Det blev en vit dag till innan jul. Verkar ju tom ligga kvar imorgon. Kevin och farmor var ute och byggde en jättestor snögubbe utanför huset tidigare idag. Farmor hade tagit med sig morot och potatisar till snögubben sen hade hon även snott med farfars gamla hatt som pryder snögubbens huvud så fint där ute nu:)

Anton fick lite feber efter sprutan men med lite alvedon var den borta. Ville ändå va hemma med honom idag så han fick chans att vila. Han har mest varit nöjd ändå och legat i sitt babygym och pratat och skrattat. Kevin har lekt massor med honom också och det underlättar en hel del för man märker verkligen att Anton tittar hur intresserat som helst på vad storebror gör. <3 

                                      
Bild 1: Kevin i somras vid mormor och morfars husvagn.
Bild 2: Anton övar på stadigheten i nacken.

grisar

Båda pojkarna har nog lite ont dag. Kevin därför att han ramlade i backen ute på dagis idag då han försökte hänga med de stora barnen i deras tempo:)  De blir så kaxiga ju äldre de blir! Idag när Lukas skulle hämta Kevin ropade en pojke att du får inte ta med Kevin hem han ska vara kvar hos oss. Du får varken gå upp den eller den vägen sa han och pekade. Han verkar ju omtyckt av de äldre barnen iaf :)
Det var annorlunda när jag lämnade och hämtade Kevin när han gick på den mindre avdelningen på dagiset inne i stan då kunde knappt typ ingen prata, alla var så pytteminismå. Ja tiden går, min pojke växer!

Anton fick 2 stycken 3 månaderssprutor idag. Första sprutan gick hyfsat, den andra blev inte lika populär. Liksom vem tycker inte att det räcker med en spruta tänkte väl Anton. 6,1 kg gos och 61 cm lång. Har allt märkt att han börjar växa ur 56 kläderna sakta men säkert. Anton är mycket längre än vad Kevin var vid 3 månader. Har de verkligen samma pappa? Han har än så länge min ögonfärg *jippi* men av erfarenhet känner jag på mig att han kommer byta till pappa och storebrors färg, det vill säga mörkbruna!

Kevin har föressten bakat pepparkakor idag, han gjorde bara massa grisar.


Mina 2 vid ungefär samma ålder. Rätt lika va?


Uska

I dessa tider är jag glad att jag är utbildad undersköterska. Det finns alltså jobb till mig även om det är storvarsel i hela Sverige. Har tom blivit erbjuden att börja ett jobb här ute. Dock känns det inte lägligt precis just nu då jag helammar min lille Anton. Om några månader blir det nog lite jobb när Lukas är hemma med de små. Eller så ställer farmor upp helt säkert:) Vet inte hur länge sen det var jag jobbade. 3 år kanske? Och då menar jag som uska. Har hunnit med en del sen dess, blivit gravid första gången, föda en prins, ha bebis, som blir ett barn, bli gravid för andra gången samtidigt som man har ett barn att uppfostra till en bra människa, föda andra prinsen, ha både en bebis och ett barn som ska dela på mig- Detta är mer än ett heltidsjobb. Sen har jag turen att barnens pappa finns med och ständigt hjälper till, dag som natt. Vi har ett bra teamwork det ska gudarna veta:) Det jag egentligen vill säga med detta är att livet är underbart som mamma.

RSS 2.0