Ready for vintern!

Måste bara säga att Anna Anka är störtskön! Visst kan hennes åsikter gå isär med mina på många plan. Såg intervjun med Ashberg igår. Lukas tål henne inte, men samtidigt sa han att du kan ha lite inslag av henne i dig ibland :-) Tar det som en komplimang faktiskt. Han menade såklart den självsäkra, lite smått högljudda och bestämmande-sidan. Inte hennes åsikter och annat dravvel.

Nu är det mesta till vintern inhandlat. Bara skor fattas. Men helt ärligt finns det inte en endaste snygg vintersko till grabbarna. Har hittat ett par på PAX hemsida som dock inte finns i någon butik jag har tittat i varken i Örebro eller Stockholm. Har pratat med en återförsäljare som ska försöka ta hem 2 par till mig. Säkert svårare gjort än sagt:-) Att jag alltid ska vara så omständig. Hittade 2 par skor igår i nödfall från Ponny som får duga annars.

En endaste jacka fanns det på hela stan till lille Anton. Blev inga ärvda kläder från Kevin alls i vinter då Anton nästan drunknar i stl 80 medan Kevin hade stl 86 på alla sina vinterkläder i 1-års åldern. Så det blev nytt och hmm... dyrt... Trodde faktiskt att Anton skulle ärva mer av sin storebror men när jag köper nytt till Kevin hela tiden vill jag köpa minst lika mycket nytt till Anton. Det måste vara lika. Tur att Lukas håller med annars hade vi varit tvunga att disskutera i familjerådet:-) Likadant med leksaker, man måste nästan köpa dubbelt av allt för de ska leka med exakt samma saker jämt.

Snart flyttar min älskade vän Fia. Bara till en annan del av stan och mycket närmre oss så det gillas skarpt:-)

Nu ska jag ta hand om båda mina snorisar som är förkylda och dåliga.






Visst sjutton saknar man sommaren och värmen!


skatteverket

....Du har för närvarande plats 131 i kön....du har för närvarande plats 112 i kön... Blir en tur upp dit sen istället, hatar att sitta i en telefonkö likamycket som jag ogillar att åka stadsbuss:-)

Såg nu att det är sista dagen idag att hämta ut skattepengarna. Eftersom dem inte fattade att jag ville ha det insatt på mitt konto. Dessutom har jag skatteåterbäringen från förra året att hämta ut, bara ett åt försent. Måste därför ringa och höra med dem hur sjutton jag ska gå till väga för att få ut mina små slantar:-) Du har förnärvarande plats 80 i kön... nu ger jag upp! Skatteverket vi ses snart!

Såja!

Man kan ju nästan inget annat än att småle efter rånet mot G4S vårdedepå i Västberga. För det första vem bestämmer att ett sådant hus ska ha glastak?:-) Det är ju bara för jäkla asroligt. Sen att rånarna precis valde rätt takplattor att krossa eftersom de mesta av glaset tydligen var bepanstrat glas är med lite komiskt. Snacka om inside information. Sedan att någon knappt döms för sådanna här typer av rån och att inte en endaste krona troligtvis kommer hittas är ju inte alls lika roligt. Men arkitekten till detta glashus ville väl ha lite "fenchway" på det hela :-)

Nog om det. Idag fick Anton sitt bcg-vaccin. Ingen rolig spruta. Och sköterskan frågade direkt efter Anton hade slutat att gråta- Och hur mår mamma då? Lite gulligt att hon tänkte på mig för det är inte det roligaste att mordhålla fast sitt eget barn, för denna spruta får verkligen inte hamna fel. Men cool som jag är så kändes det bra efteråt eftersom han inte alls skrek länge och det är ju för hans eget bästa:-) Var lite nervös innan eftersom ja vet hur Kevin reagerade när sprutan togs. Det gör ju ont i mammahjärtat när barnen är ledsna!

Nu är det bokat! Thailand i Mars. På Lördag åker jag och min Fiia till Stockholm, gud så mys! Vi har mest pratat om vart vi ska fika och äta, inte ovanligt när det gäller oss:-) KaffeLatte ska testat på alla möjliga ställen:-)

Sen ska Maria röva bort mig nån helg snart då bara hon och jag ska åka iväg på bästishelg och jag får inte veta något om det. Ska med bli tokroligt!

Nu skriker Kevin på mig och lillebror härmar honom för fullt. Han är bara 1 år men sparkar redan boll som ett proffs:-) Inget rullande eller kastande här inte, han springer fram och fotar till den så hårt han bara kan :-)

PussOchKramMinaVänner!


100 Dagar...

...kvar till Julafton, visste ni det? Man börjar redan känna av kylan såhär på morgonen. Underbart tycker jag som ändå promenerar mig varm på morgonen. Pojkarna har ändå jacka och mössa så dem inte fryser. Frampå dagen blir det varmt och skönt just nu. Knepia årstider vi fått! Men jag har ju alltid sagt att September är en för jäkla bra månad.

Blev ett storslaget kalas för Anton i Söndags. Minns själv alltid när jag har fyllt så har vi oftast bara varit min familj, mormor och några vänner som firat. Nu ba är det fullt hus och massor med folk när mina barn fyller. Och att mina bästa vänner är på plats så man får träffa alla (ja, nästan alla)  samtidigt är helt underbart. Att dem älskar mina barn så mycket är fantastiskt. Vi älskar er lika mycket. Anton fick jättemycket fint, både leksaker, pengar och kläder. Av sin gudmor fick han ett album från hela sitt första år inklusive från tiden i magen:-) Massa text och bilder. Det är nästan värt ett besök hit bara för att komma och titta i det alltså:-) Så genomtänkt och välgjort!

Kevin är så gullig nu för tiden. Han säger jämt till Anton, titta på brorsan nu Anton eller vad gör brorsan Anton. Han kallar sig själv för brorsan nästan jämt. Och när vi ska äta mat så vill han jämt hämta Anton och hålla honom i handen in till köket- Ser så jäkla sött ut när dem går där hand i hand:-)


 


Cirkus+ Bvc

I Torsdags var jag och Kevin med min bästa vän Maria och hennes lillebror Niklas på cirkus Wictoria. Inträdet var dyrt, men det var det absolut värt för det var så himla bra och Kevin applåderade och skrattade hela tiden. Anton fick vara hemma med pappa då jag inte tror att han skulle uppskatta cirkusen riktigt. Vill ju inte hålla fast honom i nästan 2 timmar för att han är tvingad att titta på cirkus:-)

Var till Bvc i fredags med lilleman också. Stor kille har vi här hemma, verkligen:-) 9500 och 74 lång. Alldeles lagom och helt propetionerlig som Eva sa:-) Han ligger lite under medel på båda. Jätteskönt eftersom han vill bli buren rätt ofta och vem orkar bära runt på en stor lång bjässe för länge liksom? Fint bebishull har han och inget mer! Fick sina 2 sprutor med. Och såklart fick han feber. Imorgon måste han ju vara bättre då hans stora kalas är:-)

Igårkväll hade vi besök av Maria, Johannes, Sofia, Frat och Melina. Jättetrevligt! Och äntligen fick jag mitt laptop bord som jag tjatat om såå:-) Ikea kommer inte att få in det i Örebro så det fick köpas med från Stockholm. Sofia och jag, men mest Sofia satte ihop det, bra gjort:-) Undra vad nästa projekt blir? Omständiga Jag, ja veet!  

Nu blir det att lämna pojkarna till mormor och morfar så vi kan åka och handla lite i lugn och ro. Går betydligt snabbare också.


Dagen D+ fina vänner!

Så kom den stora dagen tillslut. Våran lilla prins blir hela 1 år gammal! Så himla coolt. Han säger fler och fler ord nu men hans favoritord är Maaaaammma och Ajjjjjeee:-) Lukas, Kevin och Anton brukar ligga på golvet och busa och skrika ajje hela tiden i kör:-)

Vi har inte köpt ett överflöd med presenter direkt. Eller jo, det har vi nog om man tänker efter. Fast leksaker får han bara två stycken av oss. Han måste ju fatta intresse för det han får, och hur enkelt blir det egentligen för honom om man skulle rada upp 50 paket och säga lek nu, då skulle man troligtvis se ett förvirrat barn! Har köpt en ny bilstol till honom också, och några adidasdressar som han redan har i alla färger, dem är grymt söta på honom! Sedan fick de varsin ny overall igår, likadana dessutom!

Imorse blev det macka och varsin lite bakelse till pojkarna. Jag och Kevin sjöng för full hals som uppskattades av Anton. I eftermiddag när Lukas kommer hem blir det ett litet kalas med en minitårta och ett ljus:-)

På Söndag är ju hans stora kalas då släkt och vänner kommer. Då kommer även Fia, Maria och Mija, mina tjejer!
Får man skryta om sina vänner? Jag haf nog iaf dom absolut mest rara och snälla vännerna. Ärlighet varar längst och det finns några få som faktiskt förstår den meningen!

Återigen ett stort grattis till världens finaste och bästa 1 åring!








RSS 2.0