Långtråk!

Herregud vad det kan vara långtråkigt hemma när killarna är på dagis. Tänkte ta en PW nu på morgonen men upptäckte att vinden bet i kinderna så jag småsprang hem för att komma in i det säkra. Får bli träning ikväll istället. Då lär jag ju få pulsa fram i snön, hua.

Tvättar iaf nu. När tvättkorgen börjar bli fylld är det dags att tömma den. Hatar tvättberg, det är både äckligt och jag skulle känna mig jättelat! Man har tid att tvätta. Iallafall har jag det just nu och då passar jag på.

Imorgon blir det hindersmässan med Maria. På fredag blir det en sväng med Fiia. På lördag ska vi träffa maggan. Lukas ska ändå iväg och spela golf nu när han äntligen köpt sig ett golfset, nöjd är han.

Jag är så jäkla less på detta äckliga väder nu alltså. Och visst det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, men hur bra kläder man än kan ha på sig så biter kylan i och det blåser som sjutton. Barnen blir helt röda om kinderna och om fingarna om de slänger av sig vantarna för att dem är ivägen- dessa dagar tvingar jag inte barnen att vara ute och frysa. Som idag tex! Dagis tvingar inte heller- skönt!  

Inskolningen

Går fortfarande skitbra! Inte en endaste tår än så länge. Han vinkar oftast eller ger slängpuss när jag går. Kevin brukar komma in på Antons avdelning en sväng på morgonen för att kolla lillebrorsan:-)

Man märker hur han börjar bli en egen liten person på riktigt nu. Han har blivit så stor de sista veckorna och mer självständig. Han pratar redan mer, förstår mer. Gör konster av alla dess slag, och fröken påpekar hur smidig och nätt han är. Våran lillkille!

Dock har jag nog bestämt mig nu. Det blir troligtvis inget plugg i vår. När jag äntligen fått ett så pass bra timvikariat och sommarvikariat vill jag inte sumpa det. Med plugg måste man tacka nej till jobb oftare och kanske inte ens orkar med att sommarjobba. Så vill jag inte ha det just nu! Småbarnstiden går så otroligt fort så varför ska jag hasta mig in i något som gör att jag inte kan vara med mina små små barn så mycket som jag vill? Allt det där andra hinner jag med sen, jag lovar!

Idag ska vi åka och göra ett pass till Anton. Efter mycket letande hittade vi andra våra pass här hemma som tur är. Minns att det var lite krångligt att göra pass med Kevin då han med var liten, men detta ska nog gå bra!

Nästa vecka är det spruttagningar. Andra dosen svinis för pojkarna och Anton ska ta hepatit- sprutan. Känns som att vi är ute i sista stund med allt, men vadå det är inget ovanligt när det gäller oss.

På söndag är det kalas för Lukas som fyllde 25 i tisdags. Han börjar bli gammal gubbe men han säger att han känner sig rätt ung ändå för när Lukas skulle hämta Kevin på dagis i tisdags frågade alla hans kompisar fröken om det var Kevins storebror som kom och hämtade honom:-) Men idag kan det ju faktiskt skilja 21 år på minsta och äldsta barnet så det är ju ändå inte helt omöjligt. Men gud vad jag skrattade när han berättade det!

Ne nu ska jag åka och bli delegerad.





Många bollar i luften nu!

Har börjat jobba lite smått nu. Känns otroligt roligt att göra något jag verkligen tycker om, jobba med barn, vad kan vara mer givande egentligen! Trivs som fisken och arbetskamraterna är toppen. jobbade hela helgen och ska jobba denna med. Lukas ska ner till Göteborg på Lördag och köpa ännu ett akvarium? Det är hans tredje sen vi flyttade hit. Det bästa är inte bra nog:-) Mormor och morfar ska ta hand om våra juveler då.

Inskolningen med Anton går långt över förväntan. Han är glad och leker med de andra barnen och tom fröknarna får bära på honom fast jag är i närheten, det är en stort framsteg:-) Han gör sig förstådd och säger ifrån. Det enda han tycker är knepigt är att han inte får springa runt och äta kaka utan är strängeligen tvungen att sitta still när han ska mumsa på ett rån eller macka.

 Jag har även sagt till att de får säga ifrån när han gör något som han inte ska som tex kan vara skadligt för honom själv, klättra, springa med vassa saker i händerna osv. ( han har ju erfarenhet av 4 stygn sen tidigare) precis som vi gör hemma. Vi är hårda men rättvisa för deras eget bästa. Fina uppfostrade barn har vi strävat efter sen Kevin föddes. Där har vi lyckats till max. Även denna gång har vi exakt samma inställning! Då är det bra att vi som föräldrar och dagisfröknarna strävar åt samma håll. Å vad jag tycker om barnens dagis! 

Stygnen på lilleman togs föresten idag. Han skrek i ren panik för det var nog obehagligt att ha någon pillandes så nära inpå. Den ena sköterskan såg inte ens stygnen och frågade hur många det var? Den andra undrade om han ens andades när han skrek som värst! Herregud säger jag bara. Nu vill vi ha in yngre, piggare människor i vården! Anton är iallafall på banan igen:-)

Danslekis har kört igång igen. Nu går Kevin med barn från 4 år eftersom han dansat i den allra minsta gruppen tidigare. Han trivdes även denna gång på dansgolvet med danspjucksen på.

Nu är det snart dags för en liten visit på dagis igen.


Jahapp, det blev 4 stygn!

2010 kunde ju ha börjat bättre. Igårkväll kl 21 blev det akuten i full fart för lille Anton som vanligt jämt ska springa fortare än vad han klarar av. Denna gång snubblade han över en tröskel samtidigt som han höll en liten porslinsängel i handen. Hela ängelns vinge gjorde ett djupt hack på Antons ögonbryn så blodet sprutade. Riktigt otäckt för man känner ju sig så maktlös. Väl nere på akuten bestämdes det direkt att han skulle behöva sys för det blir finast så. Eftersom Anton är en liten kille skulle man vara tvungen att söva honom och därför skulle han vara fastande i minst 6 timmar.

Operationen som de så fint kallade det blev av imorse kvart i sju. Fick vara med och söva ner honom och det var oerhört jobbigt att se när narkosen började verka. Min lilla bebis! Fick snällt lämna ifrån mig honom på operationsbordet för några fjuttiga stygn. Gick ner och väntade på uppvaket som han kom till efter bara 20 minuter ungefär. Otäckt att söva ner små barn även om det går bra.

Han skötte sig fint under hela morgonen och fick massor med beröm av alla, speciellt för sitt fina hår. En sa att han var världens bästa Anton:-) gulligt med fina kommentarer!

Men nu är han tillbaka på banan igen. Troligtvis rätt ovetande om allt som hänt. Fast han går bra många gånger fram till spegeln för att titta på tejpen i pannan lite smått fundersam.

Det kunde gått värre- ängeln var en riktig ängel som sköterskan sa och menade på att han kunde ha fått den rakt in i ögat. Tur i oturen.


Avslut

De sista timmarna på 2009 tillbringades såklart med alla mina pojkar och Natta, Johannes och Konstantin. Kanonlyckad kväll. God mat, glada barn och massa prat. På tolvslaget skålades det i champange ute på våran altan samtidigt som vi tittade på alla fyrverkerier. Barnen var i extas och varenda en av dem var vakna. Så jag kan lätt stoltsera med att jag förmodligen pussade flest grabbar på tovlslaget- 3 stycken, de ni!

Har också fått ett mycket värt timmisvikariat. Nöjd och glad är jag. Börjar nästa vecka. Har inte hört något om skolan än. Blir det inget plugg för mig i vår blir det bara lite jobb och ledig tid. Anton börjar ju snart på dagis men hela våren ska han gå så lite som möjligt och mestadels bara då jag och Lukas jobbar. Han ska såklart vara van vid dagis så vi inte bara slänger in honom där när båda jobbar men så lite som det bara går är vårat mål. Sen har han ju Kevin där så ensam är han ju inte :-)

2010 kunde börjat bättre. Nyårsnatten fick jag 39 graders feber. Alla är vi snoriga som bara den. Men det hindrar inte oss från att komma ut lite så snart ska vi iväg på lite shopping. Måste ju såklart ha en ny kalender som den viktiga person jag är:-) Man kan inte ha allt i huvudet jämt! Lite nya orkidéer ska införskaffas också.

Snart fyller Lukas 25 också. Vad köper man till en 25åring? Funderar på ett golfset.

Bilder från det forna och nya året kommer nog upp snart!

RSS 2.0