Smart? Jag?

Jag satt och tittade likheter och olikheter på kevin och Anton när båda var runt 6 månader. Hittade några ruskigt lika bilder som jag skickde över till min bror och bad honom gissa på rätt barn:-) Och till min förvåning gissar han rätt på varenda en! Sur som jag blev frågade jag varför han inte hade ett enda fel! Till svar fick jag att han tittade på ögonfärgen. Min bror han är smart han. Uppenbarligen smartare än mig:-) Jag kikade igenom alla korten en gång till och Kevin hade sina mörkbruna ögon på varenda kort medan Anton har sina isblåa! En av varje då, typ hehehe....

Tror grabbarna hade sitt första syskonbråk idag :-) Allt handlade om en helikopter som Anton roffat åt sig mitt under Kevins lek. Kevin blev arg och skällde lite på Anton som surade tillbaka med ett litet skrik. Sen skrattade Anton sådär elakt som han brukar göra när Kevin är arg. Men de lekte vidare ialafall och Kevin delade med sig av några helikoptrar.

Ni sitter Lukas här brevid mig och mular grillchips! Jag blir ju så sugen. Går snällt till kylen och hämtar ett äpple
*mums*


Måndag den 30e Mars

Den här dagen kommer jag minnas:-) Anton har börjat krypa på riktigt nu! Mer än 2 krypsteg alltså. Åhh det ser så sött ut och jag är så stolt. Ser en aning stelt och vingligt ut men han kryper:-) Idag tog han sig till våran golvväxt och var på väg att rycka upp hela stackars växten. Men med en snabb insats så lever den ännu tack och lov.

Fick nåt ryck och började simma idag:-) Drog iväg till Gustavsvik och 10 minuter senare står jag där iklädd bikini, impulsivt! Men varför inte börja träna när tid finns och man dessutom ser Gustavsvik om man står högst upp i vårat trapphus:-)  Lukas drog iväg med grabbarna på en promenad. De är fortfarande dåliga. Inget dagis imorgon alltså.

Blev inte mycket sömn inatt då barnen hostade ikapp. De väckte varandra ett par hundra gånger kändes det som iallafall.
Nu ska jag dränka in hårtopparna i silkesdroppar så de inte torkar ut för mej. Fötterna skulle med behöva sig en omgång av kräm men någon fotkräm äger jag dock inte ännu. Uhh, hatar torra händer och fötter!




Footlose

Har aldrig varit på någon bättre musikal. Tom Lukas blev så imponerad av deras dans och sång. Handlingen var ruskigt bra. Skulle jag få möjlighet att se den igen hade jag inte tvekat en sekund. Fast jag undrar egentligen vad alla de äldre gjorde där? Musikalen var nog lite väl häftig för dem. Mycket hög musik och en hel del fräscht att vila ögonen på iallafall:-)
Mina föräldrar och bror var här och var barnvakt åt 2 små sjuka barn. Snoriga och hostiga. Anton är på bättringsvägen men Kevin är dålig.

Lukas drog iväg till nån fiskgrossist nyss med min bror:-) Han skulle tydligen köpa koraller. Jag ska sätta mig och betala ett par lacosteskor jag vann på tradera. Helt nya och oanvända, jag är nööjd! 

Imorgon blir vi bara hemma så grabbarna får vila upp sig. Drar inte runt på sjuka och gnälliga barn som helst av allt bara vill vara hemma och vila. Eller jo, en sväng blir det nog, den dagliga promenaden. Men lite frisk luft har ju aldrig skadat. 

Nu har jag äntligen köpt mig en liten blender som man gör smoothie i. Jag har letat länge efter en liten och smidig och idag stod den där mitt framför mina ögon på Jakobssons möbler. Jag blev nöjd och gjorde en blåbärssmoothie ikväll. Vi köpte en stor väggklocka också.


Vissa är ju allt lite speciella. Roande på något underligt vis.




                                                                                                   Bebis!!!


Fortfarande bebis???


 


Våfflor-Tåfflor?

Igår blev vi bjudna till min mormor på våfflor, eller tåfflor som Kevin uppfattade det som:-) Jag sa åt honom att det heter våfflor. Jaa, ja vet fick jag till svar. Okej? Det var iaf supergott för hon gör våffelsmeten själv och det smakar såå mycket bättre. Sen traskade vi hem till mina föräldrar på norr för att sedan några timmar senare gå hemmåt igen. Promenad på promenad, oj vad hurtig jag känner mig:-)

Ska ringa till mitt gamla jobb någon dag och skriva upp mig igen på timmislistan. Jag tänkte försöka jobba några dagar varje månad. Då är Lukas hemma med barnen. Då får han mysa timme in och timme ut med pojkarna och sköta alla bestyr här hemma :-) Ombytta roller. Blir nog både nyttigt och roligt för Kevin och Anton att bara ha pappa hemma lite också. Men om detta kommer genomföras återstår ju att se då jag egentligen älskar att vara hemma och ta hand om allt:-)

I April ska vi åka till Stockholm hela familjen. Lukas och min bror ska på fotboll medan jag och barnen ska träffa Kevins gudmor och äta god mat och bara mysa. Sen ska vi ju självklart shoppa ena dagen med :-) Örebros affärer kan man nu och det är bara samma, samma överallt. Jag ska köpa La coste skor till barnen tänkte jag och Sofia har sagt att det finns där så då för hon guida mig dit:-) Håller just nu på och budar på ett par helt nya till mig själv på tradera. Har budat på några till Kevin också men de blir ju så dyra i pris och då kan man lika gärna köpa nya på en affär.

Nu vaknade bebisAnton. Han är dyngförkyld och jättesur för det. Inatt kunde han nästan inte amma för då fick han ingen luft genom näsan. Han skulle sitta upp i sängen nästan hela natten och vägrade sova. Är nog svårt att sova när man är så pass snorig.


Dubbelhakan SKA bort:-)


förkyld men glad ändå.


goseknubb-bebis och mindre knubbiga barnet:-)

Tidig morgon

Tänk vad lite sol kan göra en tidig morgon som denna. Jag har huvudvärk och vill helst bara dra täcket över huvudet. Men sånna tankar har ingen av pojkarna. Typiskt. Ska man gå ut och gå långpromenad redan? Klockan har precis passerat 7 och jag funderar på att gå till norr med barnen och Zack. Oh my...

Anton sitter själv nu, äntligen:-) Han är en duktig liten kille som sätter sig själv från krypställning och tvärtom. Undra egentligen när det där jäkla krypandet på heltid ska komma?:-) Han är mycket snabbare i utvecklingen än vad Kevin var och det kan ju bara bero på att han har en storebror att lära sig av i stort sett hela dagarna:-)

Igår var vi en heldag på stan och shoppade på Cubus som hade ett otroligt bra erbjudande. Body+ jeans 99 kr. När hon frågade om jag inte skulle ha ett par jeans till bodyn tänkte jag först att nä, men byxor har han ju. Sen när hon säger att du får ett par jeans för 149 kr på köpet då blev ju allting en helt annan sak lixom:-) snåljåp som man annars är, haha. Nä, men det är farligt att gå hemma och vara mammaledig för man blir en jäkel på att konsumera.  

På Lördag ska jag och Lukas gå på footlose och äta god mat på någon restaurang. Det händer ju inte allt för ofta längre. Desstomer lyxigt känns det och maten uppskattas mer:-)

Nu ska jag försöka piggna till med mitt Kaffe och Vakna med the voice.

Varför?

Varför detta snöoväder? Våra fönster är helt vitprickiga.

Kevin och jag hade en diskussion vid frukosten idag:
-Mamma, kan jag ta äta upp det där?
-Ja, men det är ju räkost som du inte tyckte om igår.
- Nej, det är sant!
Man har så himla många härliga diskussioner varenda dag så man får sig många skratt!

Det ända Kevin pratar om nu för tiden är när han och pappa ska gå på ösk-matcherna i vår och sommar:-) Och i pauserna ska han äta korv:-) Han påpekar också att Anton är för liten och att jag därför måste vara hemma med honom. Sist han var med på en match var han nästan på gränsen till för liten. I andra halvlek hade han fått myror i byxorna och ville inte sitta still en sekund till. Men nu ser han verkligen fram emot att komma iväg. Och man behöver ju inte sitta still hela matchen heller!

Imorgon ska vi försöka ta oss ut och gå till öppna förskolan på norr. Men vädret ser ju som sagt inte speciellt lockande ut just nu. Vill inte ta bussen och så länge det inte spösnöar( kan man säga så?) så funkar det väl. Men jag är lite besviken på att våren bara lurades förra veckan.

Lukas tattuering idag blev jättefin och precis i samma stil och storlek som den förra, som såklart var meningen. Men han ringde mig när han satt där och målade upp tattueringen på armen och försäkrade sig om vilket datum Anton var född:-) Kul om det skulle bli fel liksom. Kan slänga upp bilder på dem någon dag.


Får man inte hållas inne och åka går det ju alltid bra på balkongen. Notera min snygga rosa brassestol.


Grabbarna i köket.




Kväller

Det är kväll och jag är skapligt trött! Blir att krypa ner i sängen alldeles strax. Denna helg måste ju vart den lugnaste på fleera månader. Annars är vi familjen fläng som ska hitta på saker hela tiden, men vi gillart:-)  Så idag körde vi ut Anton på balkongen när han skulle sova middag. Vilan blev på 3 timmar och 30 minuter(!!!) Ballekallen uppskattades så där ute kommer han lätt få stå imorgon igen. Snart hoppas jag att Lukas tar hit våra utemöbler så jag med kan lägga mig där ute och sova middag:-)

Jag har skött mig hyfsat bra denna vecka med min viktnedgång och det syns på vågen som tur är:-) Annars hade jag aldrig blivit motiverad till att fortsätta. Men hurra för mig som gör ett tappert försök. Pappa peppar mig så fort vi pratar i telefon vilket är några gånger om dagen.

Jag och Kevin begav oss upp till Ica på stan idag i detta snöoväder. Vi hade suttit inne hela dagen och jag blev rastlös och behövde min promenad. Mitt hår blev uschigt av all snöblask och det var iskallt ute.

Imorgon ska Lukas tattuera in Anton och hans födelsedatum på sin andra arm. Vill också tattuera in pojkarnas namn nånstans på kroppen men vet inte alls vart. Tänker iallafall vänta tills vi är färdiga med bebisar och ha alla barnens namn i en enda tatuering tror jag :-)

Nu skah jag krypa ner i en renbäddad säng- finns det något mer härligt?

Snart slut på Helg

Alla helger går så himlans fort. Igår tog familjen en tripp upp på stan i det fina vädret för att kika och luncha lite. Anton sov från det att vi la ner honom i vagnen tills vi kom hem igen några timmar senare:-) Vi tog varsin vagn upp på stan istället för syskonvagnen och det kändes mycket skönare än att köra runt på en stor klumpeduns! Älskar våran city jet och nitro cityvagn. De har så snygga färger!

Idag var jag över hos Johanna på Mary Kay party. Köpte en masscara och en handkräm. Fick även då veta att alla masscaror innehåller nickel som jag inte tål. Inte konstigt att jag jämt får ont och det börjar klia i ögonen och jag bara längtar tills jag får tvätta bort sminket. Men mary kays masscaror innehåller inget nickel. Fick prova den masscaran där och har inte haft ett endaste besvär av den under dagen! Toppen! Om det är någon som är sugen på att komma på ett Mary Kay party så säg gärna till så fixar jag ett hemma hos mig!

Imorgon ska jag och mamma gå på lägenhetsvisning här där vi bor. Både hon och jag är på tok för nyfikna av oss och vill se hur 7:orna ser ut:-)


Anton sover. Han somnade nästan på sekunden då Lukas la in honom. Han är jättedukig på att somna själv utan trams och gnäll. Nätterna är fortfarande rätt kassa. Kevin ska alldeles strax lägga sig. Han sov sen middag idag och sedan åt vi nyss fruktsallad och det ville han inte missa :-) Lukas gick precis ner till taxin för han skulle på fest sen krogen. Bra att han engagerar sig i sitt gamla liv med litegranna. Det har blivit lite väl mycket sitta inne och häcka för hans del:-) Men han säger att han börjar bli gammal. 24 är väl ingen ålder? :-) Snart är det min tur att gå ut och slira med mina vänner. Men det får allt vänta några månader till som det känns just  nu. Jag har varken hunnit få panik eller abstinens efter ett krogbesök än och lär inte få det heller:-) Jag trivs med att bara vara hemma med grabbarna.


Sool

Idag vaknade vi strax efter kl 6 och solen bara sken. Pigg och glad man blir då. Ska traska över till min mormor en sväng senare för hon ringde igår och befallde mig att ta med pojkarna hem till henne för nu var det på tok för länge sen hon träffade dem. Självklart lyder jag henne eftersom jag inte vågar något annat:-) 
Senare i eftermiddag/kväll blir det klippning och färgning för familjen, äntligen! Jag ska nog tvinga Nat att fixa mina ögonbryn med och kanske fransar.

Igår var Mia här på besök. Alltid lika trevligt att sitta och prata skit och skvallra:-) Anton hann med att spy ner hennes byxor innan dagen var slut och Kevin somnade precis brevid henne i soffan, hon tittade till och sa men gud han har somnat, haha det är mina ungar det:-)  När Kevin hade vaknat och Anton skulle sova tog vi sällskap upp på stan och sen fortsatte jag hem till mina föräldrar. Nu gör jag allt för att få gå så långa promenader som möjligt:-)

Imorse när vi satt vid köksbordet och åt frukost säger Kevin:
-Mamma, Anton låter som ett brandlarm.
- Va? Låter han som en brandman, svarar jag.
- Neej, brandlarm, såhär tuuuut.

Då satt Anton och gjorde ifrån sig lite sköna pipljud, och ibland skar det sig lite i mina öron. Han kan den lilla mannen.

Nu ska jag bädda ihop sängarna. Eller kanske ska jag inte gör det alls? För igår på Vakna med the voice var städtanterna från Rent hus där och sa att det många gör fel är att de bäddar ihop sängarna direkt på morgonen vilket är jättefel! För då bildas det ännu mer kvalster och skit i sängen. Det ska ligga och lufta. Men jag vettefan om jag orkar se våran säng obäddad. Tycker det ser otrevligt ut. Äh jag får står ut någon timme till då.

Nu ska jag slänga ihop en tonfisksallad.

Vår?

Blev ju fint väder idag  med, dock lite blåsigt men vad gör det när himlen är blå och solen värmer? Vi tog oss en redig promenad idag också. Gick upp på stan och kikade och käkade. Blev kycklingsallad idag utan det vita brödet:-) Blir aldrig bröd till frukost längre heller. Boven i min viktuppgång, eller snarare aldrig en nedgång är alla kolhydrater. Idag lagade jag kyckling med wokade grönsaker. Kokade bara lite ris som Lukas och Kevin fick dela på. Jag sköter mig exemplariskt än så länge. Inte smygäter jag heller när ingen ser:-)

Vi hade besök idag av Evelina och Simon. Kevin lekte med deras busiga vovve Lova. Zack gick mest runt och var en sur och tvär åldring:-)

Ibland undrar jag när Anton ska slå sig ordentligt så som han håller på när han ligger på golvet. Han försöker resa sig upp och skulle han släppa händerna från golvet skulle han falla handlöst med ansiktet rakt ner i golvet. Jag och Evelina satt och tittade när han stog på händer och fötter och ibland såg det lite väl vågat ut för en 6 månaders. Usch jag är ju en sån hönsmamma. Låt pojken utvecklas säger Lukas. Ja, men inte så jäkla fort, svarar jag.


På väg att ha sönder bilbanan som Kevin leker med. Typiskt småsyskon:-)


Båda två verkar mycket koncentrerade på sin sak


Gamle farbrorn


Busiga valpisen

Fågelskådning

Idag kom morfar och morbror och hämtade Kevin för att åka och titta på fåglar ute vid något naturreservat. Sedan hade de åkt runt och gjort lite annat bus också. Kevin var helnöjd! Jag och Anton gick på en promenad med vovven då. Min tanke var att han inte skulle somna i vagnen men han somnade så fort vi gick förbi det andra nybyggda huset här. Mötte grannen över med hennes son som inte ville somna varken inne eller om hon drog runt honom på den hyfsat stora balkongen. Bara att ge sig ut då konstaterade vi :-)

När Lukas kom hem åt vi. Sen gick jag och Kevin till en lekpark som var vattenfylld av all smält snö. Han åkte i en ruchkana och hamnade på rygg i en gigantisk vattenpöl så i stort sett hela han blev täckt av vatten förutom ansiktet- såg riktigt roligt ut. Overallen är tydligen gjort i nåt material som torkar asfort så vi lekte vidare utan några sura miner:-)  

Imorgon blir det stan en sväng. Kevin måste ha nya mjukisbyxor då 92 är för korta. Får nog bli Lindex där det brukar vara ta 3 betala för 2.



Kevin och morfar!


Fågelskådarn:-)

Some kvällspics


Alla grabbarna leker på Kevins rum:-)


Vårat lilla V :-)


Snart kan han också jaga vovven:-)




Seg kväll

Blev bara jag som shoppade på marieberg idag. Eller ja, jag och Anton, men Anton shoppade ju inte direkt själv:-) Jag köpte mig en klänning och ett par leggins. Till Anton blev det en body. Lukas ville inte ha några byxor av mig idag för han tycker inte det är jag som ska betala kläder åt honom. Men vad spelar det för roll när vi ändå har delad ekonomi. Typisk Lukas. Får gå upp på stan på Tisdag och köpa ett presentkort åt honom så han nästintill är tvungen att köpa sig ett par jeans iallafall:-)

Sedan åkte vi ut till Odensbacken en sväng på lite mat. Gott som alltid. Sedan letade vi efter Kevins gamla gåstol som vi trodde skulle stå ute i deras förråd. Men icke då. Fast jag är lite kluven om vi ska ha gåstol till Anton eller ej eftersom han när som helst borde krypa. Han ställer sig ju på fötterna och händerna nu och ser ut som ett upp och nervänt  V. Sen kan han stå i krypställining och helt plötsligt bara sätta sig på rumpan med armarna som stöd och se helnöjd ut. Själv kan han dock inte sitta än:-)

Idag insåg jag att det är mindre än 3 månader kvar tills man ska vara fin i kjol och linne eller iallafall ett par tights och en snygg tunika. Och då kan man inte se ut som en strandad val! Jag började fundera på om det är värt att gå ner 5-10 kg nu eller aldrig. Jag ska så gott det går att försöka gå ner nu för jag är trött på att känna mig själv som tjock. Det är inte jag liksom. Och visst man kan ju "skylla" på att man fick barn för 6 månader sen. Men vem ska jag skylla på när jag bara ska äta den där bullen och en bit av den där chokladen och lite av den där godispåsen. Inte ungarna iallafall:-) Så nu är det upp till bevis om dessa kilon sitter där de sitter eller om möjligheten finns att gå av några av dessa.

Nu ska jag få fotmassage, fy satan vad skönt!

Melodifestivalen

Trams när folk säger att melodifestivalen i år bara är skit. De flesta låtar är ju asbra eller iaf helt godkända. Både jag och Lukas har röstat varsin gång på Heat:-) Nästan lika bra som the poodles ju. Sen att programledarens skämt är ganska tragiska vet nog alla. Blev inget gjort i Antons rum i helgen då den väv vi skulle ha på väggen var slut så vi får göra ett nytt försök nästa helg igen.

Imorgon blir det nog en tripp till Marieberg. Två av Lukas jeans har nämligen gått sönder när han lekt runt med Kevin på lek och buslandet. Så jag har lovat honom ett par nya:-) Sen ska jag leta efter nya vår och sommarkjolar. Har sett att butikerna börjar få in sånt nu. Äntligen.

Pojkarna sover sen länge tillbaka. Och på tal om vällingen som vi testade igår. Den röstades ner totalt:-( Nu känner jag mig lite som "jag ammar min 12-åring" - Nä så illa är det dock inte än för vi håller på att vänja honom vid gröt och mat nu och det blir man också tjockitjocki av :-) Bara jag som hakar upp mej hela tiden och tror att det är livsviktigt att det kan flaskmatas ibland med, men med Kevin var det tvärtom, då var jag besviken på mig själv för att jag inte helammade honom mer än 3 månader utan var tvungen att flaskmata ibland. Men båda pojkarna har ju varit mätta och glada så vartifrån maten kommer spelar ingen större roll:-)

Jag själv äter 70% choklad nu och känner mig ganska så proppmätt och glad jag också:-) 


Jag måste komma på en bra anledning till att jag skulle kunna få Lukas lilla 7" minidator. Han använder den bara till att titta på film. Jag har blivit avundsjuk på honom för att han har en sån där liten söt dator. När han köpte den för några år sedan brydde jag mig inte för då var de ju inte populära men nu har ju nästan varenda människa en sån och jag vet att den skulle passa mig perfekt. Han har ju redan sin värstingdator som han uppgraderar jämt och så lite som han sitter vid datorn räcker det väl med att ha en?! Jag får fortsätta fjäska helt enkelt.


Snart är den min ;-)

Stan

Blev stan idag igen med barnens farmor. Vi träffades efter hennes massage. Skulle med behöva mig en rejäl massage snart. Har ju två presentkort på skönhetskompaniet så något ska jag väl kunna unna mig själv:-)

Idag blev det slottspuré för Antons del. Först fick han kväljningar men sedan åt han några skedar. Köpte också välling förut som ska provsmakas imorgon. Sedan gick jag för att hämta ut min partylite lotusblommaskål som jag har köpt på tradera. Passade så bra i vårat vardagsrum me ljus i, blev helnöjd!

I helgen ska vi börja och förhoppningsvis bli klara med målningen av Antons rum så jag kan få göra iordning även där inne med det tänka carstemat. Sedan ska vi ut och äta med min mamma, pappa och bror på Lördagen.

I nästa vecka ska familjen family fixa håret också. Som vi längtar! Inte någon av oss ser ens skaplig ut i skallen längre. Mörka utväxter och bara allmänt dassiga. Kevin tjatar också om att få klippa sig sådär häftigt som bara Nathalie kan klippa:-)


Anton sover fortfarande dåligt vissa nätter men att lägga honom på kvällarna gå än så länge förvånansvärt bra.  Vi lägger ner honom när han är mätt och trött sedan gnäller eller småskriker han i max 5 minuter sen somnar han helt själv. Då brukar jag tassa in och berömma honom medans han sover så ljuvligt sött:-) Kevin är som alltid jätteduktig vid läggning. Han säger till när han är trött och går sedan in till sin säng medans någon av oss följer med för att stoppa om honom. Men såklart finns det ju de kvällar då även han ska krångla. Men vem är inte en krångelpelle ibland? :-)

Varje dag är en utmaning! Håller ni med?



Bröderna brothers


Lurifax där!

Anton kan visst ta flaskan om det är vanligt vatten i den. Försöker man däremot lura i honom lite ersättning spottar han bara ut flaskan och får kväljningar. Fast jag förstår hans tankesätt, ersättning är ju inte alltför gott när det finns annan mjölk. Knasiga bebis.

Vid maten idag fick vi ett ryck och drog till Lek och buslandet i 2 timmar. Kevin blev jätteglad och helsprallig när vi frågade om han ville åka dit. Han slocknade i sängen så fort vi kom hem. Han måste vara utvilad tills imorgon då det är pyjamasparty på dagis.

Snart ska jag och Lukas gå på Footlose. Lite barnledighet skadar aldrig. Inte heller en god middag :-)



Man måste ju ge sina barn vad dem vill ha :-) Vill dock påpeka att han inte intar någon dryck ur denna mugg:P


Här äter vi däremot pannkakor för glatta livet :-)


Slaskdag!

Passar på att hoppa in här en sväng medans lillen sover i vagnen. Var nyss på stan med Johanna och stora Anton (som vanligt) Köpte en ny overall till Anton då hans gick sönder i dragkedjan av någon märklig anledning för ett tag sedan och den var nämligen köpt på babyproffsen och där vågar jag minsann inte gå in och klaga och bråka med dem, inte direkt min smak på vänlig personal. De flesta där borde gå en charmkurs! Iallafall, köpte presenter till mamma med som fyller imorgon. Hon har bara önskat sig 3 saker som hon säger :-) Min mamma som jämt säger att hon aldig vill ha något. Så äntligen kan man köpa något som hon verkligen önskar sig.

Sälen då? Det var ju helt sjukt kul! Helt lagom liten tripp med massor med snö och minus 2 grader. Vi flängde runt på det mesta. Satt knappt inne i stugan en sekund. Men det är väl så man ska göra på korta resor?:-) Ditresan gick jättebra, Anton sov i 2,5 timme innan han ville käka så vi stannade och åt allihopa. Sen vidare den sista 1,5 timmen somnade han också:-) Hemresan gick sådär. Anton gallskrek den sista timmen men det var inte så konstigt för när vi kom hem och tog tempen hade han 39,7 stackarn. Såg att det var en till tand på G. Kevin klagade inte en endaste gång varken på dit eller hemresan. Vi lärde också Kevin att åka slalom vilket var ganska så lätt då de lär sig fort i den åldern. Längtar tills nästa år då vi kanske även får lära lillebror att åka:-) Minsta längden för att få hyra skidutrusting var 77 cm, inte direkt långt:-)

Vi badade också för att tina upp lite sista dagen. Lukas och Kevin åkte hundspann som nog var det absolut bästa på resan enligt Kevvan. Vi hann inte med att åka så mycke pulka faktist. Men det finns det ju backar till här hemma^^ Nästa år ska jag och Lukas åka ensamma en gång utan barnen så vi kan åka så mycket skidor vi vill. Kanske några som är sugna på att hänga med då?:-)

Nu vakna bebisen.


Nöjd efter maten


Lagom med snö


Stugan!


Vintrigt landskap


När Kevin gjorde sin första riktiga vurpa och stog på hjälmen då blev han sur och ville åka och fika!


Myspys! Diggar den snygga mattan.


Sa jag att jag raggade upp en snygg skidåkare också?:-)


Hemma igen!

Vilken helg! Orkar inte skriva om allt vi har gjort just nu men lägger ut några bilder. Det blir helt klart Sälen nästa år igen! Då kanske även Anton kan stå på ett par skidor:-)


Kevin i sitt underställ innan premiäråket:-)


Anton i vrålåket



Lite träning innan det är dags för de riktiga liftarna.


Lillebror är fortfarande nöjd med att bara ligga och spana


premiäråket:-)


Ibland ville inte skidorna göra som Kevin ville:-)


Han ville absolut inte ligga i vagnen hela tiden



Anton hängde mest med bokstavligt talat:-)


Lukas åkte icekart, svinkul entligt honom!


Vi badade också. Lika knubbiga? =P


Kevin blev glassugen. Ända stället där det var vamt nog för att äta glass


Sälens kortaste skidor? :-)


Efter en dags träning skickade vi iväg honom själv i liften


Och det gick ju jättebra!


Min briljanta idé att dra bilstolen på pulkan-utmärkt!



Klappade renar


Sedan var det dags för det allra bästa enligt Kevvan- hundspann


Otroligt glada hundar som älskar sitt jobb


Syskonkärlek!!!


Jag var nog värsta paparazzifotografen under resan. Text kommer snart. Och kanske några fler bilder...







Packning och roligt samtal

Vi eller rättare sagt jag packar. Lukas har gett mig hela ansvaret bara för att jag inte ska kunna skylla på honom om vi glömmer något. Fiffigt enligt honom själv.

Anton har tagit två krypsteg nu eller vad man ska kalla det :-) men sen ligger han där platt på golvet igen och så håller han på- upp, gungning, pladask, upp, gungning, pladask. Ser så sött ut eftersom han är mini i mina ögon.

Var på stan idag med Johanna och Anton. StorAnton och lillAnton tog kort på babyproffsen också. Blir ju som ett 6- månaderskort eftersom han blir så gammal på Söndag. Sedan köpte jag två stora prydnadskuddar till våran säng.

Samtal mellan mig och Lukas.
Jag- hej min fina älskling.
Lukas- Vad är det nu du vill köpa?
Jag- förlåt om man försöker vara lite gullig då..

Sen säger jag på skoj att jag vill ha en ny barnvagn. Då svarar han- Om det nu blir en nästa så ska jag köpa en vagn åt dig på blocket och skrattar. Jaha tänkte jag. Det han inte verkar fatta är att man kan hitta fina och bra vagnar där och inte som han vill få fram det, en skitful, gammal och sunkig vagn. Typiskt killar. Men poängen i detta samtal måste ju ändå vara om det nu blir en nästa. Jag skrattade gott efteråt eftersom jag brukar skoja med honom och säga att vi ska ha en till bebis sen. Neeej, får jag alltid till svar då och utgår från att han inte är alltför sugen. Men som sagt ibland verkar han tänka om:-)

Pratade nyss med Maggan:D


Peab

Det springer runt ett antal byggjobbare utanför här just nu. Hela bygget ska ju vara färdigt i Maj så. När Lukas var ute med Zack igår hittade han stora delar av lekparken, nämligen klätterställningen och rushkanan som ska finnas här inne på gården. Och om jag glömt att nämna det så bor det en 5 månaders bebispojke över oss med sin trevliga mamma och pappa. Eftersom inte alla har flyttat in än så vet vi ju inte hur mycket barn det kommer bli. Men jag hoppas ju såklart att det kommer krylla av barnfamiljer hellre än pensionärer:-)

Jag har inte ens strykt en enda garding än utan bara satt upp dem lite halvskrynkliga. Får nog ta tag i det där snart innan folk börjar ringa på dörren bara för att påpeka det:-) Men nu ska jag fortsätta att klämma på Antons knubblår *gos*


 

Måndagkväll

Pojkarna sover. Lugnt och tyst är det. Helgen flöt på fint med två kalas. Hemmet börjar se riktigt hemtrevligt ut, men jag blir ju som sagt aldrig helt nöjd:-) Fast en finare lägenhet får man leta länge efter! Några av mina vänner har redan bokat våran balkong som sommarens solplace, ni är så välkomna:-)

Och som vi promenerar nu när vi flyttat! Går var och varannan dag upp på stan, till en mataffär eller till någon lekpark. Och vem behöver inte de promenaderna bättre än jag!? Ända nackdelen med att ha så nära till stan att man bara kan ta sig en tur är väl att man slösar pengar på värda men också mindre värda prylar. Bästa senaste köpet är iallafall varsin skinnjacka till pojkarna när det var 30% på Lindex. Så tuffa!

Imorgon ska Anton till bvc på 6 månaderskontroll. Lillen kräsnast i stan smakade på potatis här om dagen och han gillade det. Bra tänkte jag, om han skulle bli panikhungrig och jag inte är i närheten går det ju alltid att mosa en kokt potatis som han kan sätta sin tand i. Välling är ju också ett alternativ nu. Men hur blir det med magen att gå från bröstmjölk till välling?! Kanske blir flaskan godare om det finns välling i den. Jag är då en optimist.

På Torsdag bär det äntligen av till Sälen. Som kevin har pratat om att åka skidor. Tror han längtar. Lukas längtar också för han vill ha semester och är trött på jobbet. Jag längtar med för jag är trött på...? Ja, vad är jag trött på? Snön kanske? Då måste ju sälen vara ett utmärkt ställe att åka till, höhö :-)  Anton är nog nöjd bara han får vara med oss och storebror
<3


Delar av helgen i bilder

Helgen i text kommer ikväll.

Nu ska vi göra oss iordning för en tripp till Marieberg. Sen på middag hos mina föräldrar!



Snyggingen innan kalas. Kopia av pappa!



Vem orkar bry sig om att lära sig krypa?


När det är mycket enklare att bara ligga platt på mage!


Skribenten själv för en gång skull;-)



RSS 2.0