Vilande blogg

Såhär i solens tider har jag varken tid eller lust att uppdatera bloggen. Händer saker hela tiden och vi har hur skönt som helst:-) Vi varvar solning i stadsparken med att sitta och glassa på balkongen. Lukas kör lite kortare dagar då och då för att kunna vara med oss mer under dessa underbara dagar. Regninga dagar kan man ju lika gärna jobba fulltid:-) Bruna blir vi också på köpet av denna sol, tackar!

Kidsen växer och om mindre än en månad blir Kevin 3 år. Har inte det blekaste vad vi ska köpa till honom i present eftersom han redan har typ allt. Anton står själv korta stunder, lärde sig klappa händerna igår och gör det typ hela tiden nu och säger mamma när han är lite ledsen, såå gulligt. Förut har han typ sagt mamamama och babababa men nu är det bara mamma:-)

Anton börjar växa till sig nu så Kevin tycker att det är roligt att leka med honom, så de har oftast jätteroligt tillsammans inne på Kevins rum. Skulle inte alls vara lika roligt om den ena satt på sitt rum och lekte med barbie medans den andra sitter på sitt rum och leker med bilar. Tack Lukas för 2 pojkar:-) Äsch då, inte är könsorganen mellan barnens ben så viktiga som vissa verkar tro:-) men får jag mig ett gott skratt så är jag nöjd;-)


Nu ska kidsen sova.


Kanske blir mer skrivande när regnet står som spön i backen. Det får vi se.


Stor pojke!

Kevin är helt blöjfri nu på dagarna och har varit det några veckor. Även på dagis skippar han blöjan nu. Så nu är det dags att mormor och farmor får köpa varsin potta och ha hemma hos sig eftersom vi ofta är där. Enklare för honom att bara springa till pottan när han blir kissnödig än att säga till om hjälp på toan. Vi har märkt att han inte alltid vågar säga till och då ska han inte behöva göra det heller. Här hemma brukar han springa i 180 från sitt rum till toaletten och då fattar man direkt att han är nödig :-)

Fick 8 månaderskorten på Anton i förrgår. Pojkarna är snuskigt lika då de båda var 8 månader. Så jäkla häftigt! Även syskonkorten blev jättefina, så ett sånt ska vi nog förstora till 40 gånger 50.

En ungefär lika stor lägenhet i hyreshuset här brevid oss ligger på 10600 kr i månaden. Vi har en hyra på 4300 i månaden. Vid sånna jämförelser förstår jag varför folk hellre köper sina hem. Skulle aldrig punga ut en sån saftig hyra som man ändå aldrig får se röken av igen! Men smaken är som baken- glöm inte det.

Senare blir det simning. Jag och Fia har ju 4 veckor på oss att bli redo för beach 09:-) Kommer inte bli slim till denna sommar iallafall men man kan ju komma en bit på vägen kanske.

Nu vakna lille Fjanton, så vi rundar av här.

Parken Zoo

Lukas väckte mig  imorse och frågade om vi inte skulle dra iväg en sväng till parken zoo i Eskilstuna. Vi gjorde iordning barnen och åkte vid halv 11. Halv 12 var vi framme så man kan ju inte påstå att det var speciellt långt att åka. Var där i ca 3 timmar innan Anton tröttnade:-) Tittade på massa djur och åkte många karuseller. Tog självklart massa lotter också. Vart jag än kommer blir jag alltid lika besatt av alla lotteristånd, det är ju såå spännande;-) Kom 2 regnskurar men vad gör det när man är rätt klädd och det fanns tak att ställa sig under? Vi är inte kräsna inte! Blir iaf minst ett till besök där i sommar.

Lukas tycker vi ska åka ensamma till Liseberg i sommar utan barn:-) Kan vi springa runt där ensamma han och jag och åka precis allt och vara jättehäftiga, haha. Han kan vara rätt barnslig ibland och då smittar det av sig på mig som annars är såå mogen:-)

Nu blir det snart grillade kycklingfiléer och potatisgratäng. Jaa- vi har bestämt att grilla och då får det bli så trots det svenska skitvädret. Sen blir det Sverigetröjorna på för oss alla och en fotbollskväll med förhoppningsvis svensk seger!

Torsdag

Idag blir det nog en tripp upp på marknadsafton med Kevin och farmor. Anton är lite småförkyld så han får bli hemma med pappa. Släpa runt på ett snorigt gnälligt barn som hellre vill vara hemma än att sitta i en vagn och ha tråkigt bara för att mamma ska få shoppa- Nej tack! Sen efter det blir det simning.

Imorgon är det studenten och vi ska till Ida hela familjen och fira. Hoppas på hyfast väder så man kan ha klänning. Och framförallt så alla studenter slipper bli nerpissade av regnet- bättre av champange:-)

Har lånat farmors dator för det blev nåt strul med ljudet på min lilla. Och jag känner mig komplett handikappad på denna stora dator. Kan inte ens skriva på den här förbannade klumpen. Allt blir knas och jag får ändra och skriva om, aja.

Nu är det dags att klä pojkarna!






Hur man tar syskonkort!


1. Den store får hålla ett stadigt grepp om den lille som försöker fly!


2. Den lille känner sig fortfarande lite obekväm med en såkallad fasthållning!


3. Den lille accepterar situationen och får till ett litet léende samtidigt som den store- amazing:-)


Efter detta ögonblick drog båda åt varsitt håll!


RSS 2.0