Ännu en helg är över!

Har hunnit med en hel del. Noramarken på Lördagen med en hel del onödig shopping:-) Men på en sån himla stor marknad finns det mycket skit man behöver, och inte behöver.

Nu ikväll har vi varit ute och cyklat med kiddosarna ända till norr och tillbaka. Finns det något skönare än att cykla? Lukas tyckte det var synd att vi inte kommit på detta tidigare:-) Dessutom kan man ju aldrig få för mycket motion.

Imorgon blir det stan med farmor och lite shopping. Sen flyter veckan på som vanligt med dagis och Antons och mina morgonpromenader som skall göras varje morgon då Kevin är lämnad på dagis. Hur smidigt som helst med att gå en promenad när man ändå är uppe och ute kl 9 på morgonen liksom.

På Tisdag är det dags för danslekis igen. Kevin tycker det är jätteroligt, men han var som de flesta andra blyg på den första lektionen. Här hemma visar han de danser dem lär sig och sjunger till. Men nästa gång ville han ha med sig pappa så självklart får han det:-)

Snart fyller både jag och Anton. Min födelsedag kommer firas så lite som möjligt. För 2 dagar senare är ju den stora 1års dagen som känns en aning mer värd att fira! Då blir det kalas. Jag önskar mig inte ett dugg och det säger jag till Lukas typ jämt så han inte får för sig att köpa något mer än bara blommor. Finns tusen andra saker jag tänker köpa när balkongen är inglasad. Stora krukväxter, ett mindre bord med stolar, insynsgardiner bla. Det ser jag hellre som presenter:-) Det vi båda har nytta av! Saker till mig själv har jag så det räcker och blir över. Har massor med presentkort sen förra födelsedagen som ligger här hemma och borde användas innan de blir för gamla.

Natti Natti!

Kluven, fundersam och förvirrad mamma

Det är jag det. Tänker, tänker, tänker. Vad vill jag göra? Vad är bäst för mitt barn? För mig? För alla?

Tanken om att låta Anton börja på dagis i Januari skrämmer mig lite smått. Varför ska mitt 16 månaders barn sättas på dagis när inget som helst behov av dagis finns för honom i den åldern?

Jag förstår fullt alla föräldrar som har arbeten att gå tillbaka till, där finns kanske inte så jättemånga val. Men jag som inte har något jobb har ju ett val att antingen söka jobb, börja plugga eller helt enkelt vara hemma ett tag till.

Tanken om vårdnadsbidrag slog mig idag. Om jag är hemma med Anton i vår och tar ut vårdnadsbidrag medan Kevin självklart får gå på dagis. Han älskar dagis. Det gör nog dem flesta i hans ålder. Och jag då som det så fint heter icke belastar kommunen med barnomsorg för Antons del.

Är det panik med att börja jobba eller plugga redan i vår om möjligheten finns att inte göra det?! Jag kommer ju varken komma ifrån att antingen börja plugga eller jobba så småningom. Men att vara hemma med mina små barn, den tiden bara rusar förbi! Den är man ifrån på bara ett kick.


Anton skulle säkert få det bra på dagis med då han har storebror där. Det är oftast väldigt fritt på dagiset att de stora och små leker med varann så mycket de vill. Dörrarna mellan avdelningarna står i stort sett öppna jämt just för att de små vill leka med de stora och tvärtom. Sen finns såklart regler och stunder då de stora barnen ska göra sånt som bara stora barn gör och de små ska göra sitt.

Nu är det ju ändå 4 månader kvar. Så jag hinner väl vrida och vända på detta tusentals gånger. Men vilken mamma har inte både en och två gånger funderat över sitt eget barns bästa just runt dagisbiten? Finns nog ingen som inte funderat kring dagis på både gott och ont.

Kevin var 18 månader när han började på dagis. Men varför i hela friden ska Anton kännas så liten för då?

Det finns säkert inget rätt och fel med dagis, bara olika tankesätt och möjligheter.

Vad göra?


Just ja!

Dagarna bara springer förbi. Innan det har gått flera månader så måste jag ju berätta att lille Anton går nu nästa hela tiden:-) Visst går det snabbare att krypa så han använder ju det knepet med ofta men han knallar fram nu överallt. Snart kommer det där då man ska jaga honom överallt precis hela tiden. Han är så stor men ändå så liten?!

Nu sover pojkarna så gissa om jag ska passa på att glassa lite i min ensamhet:-)

Satan i gatan

Mitt projekt om att plugga i vår får nog läggas på is. Räknade nämligen ut mitt snitt idag, 15,2. Krävs lite mer för att komma in skulle jag tro. Ska ändå testa att göra högskoleprovet bara för att:-) För att komma in nu till hösten skulle man ha 15,8. Kan skilja på ett betyg mellan 15,2 och 15,8, SURT! Men på våren sägs det ju att det är lättare att komma in?! Jag kommer göra ett tappert försök annars får jag söka in på en annan utbildning som startar nästa höst. Äsch nåt kommer väl jag med bli en vacker dag?:-) Jag är ju iallafall mamma, och det kan då tamejfan inget i världen slå:-) Även om somliga verkar tror det.

GodnattOchSovGott!


Dålig update!

I know, men man gör liksom annat jämt. Fiskat kräftor titt som tätt har det blivit. Ska fiska på fredag igen med la familia. Ni som känner mig når ju mig på annat vis och håller er uppdaterade ändå på så vis:-) 

Har massa planer på gång. Och många önskningar och förhoppningar! Var sak har sin tid. Plugga till våren hoppas jag. Är sjukt taggad!

I helgen blir det Stockholm för mig och Lukas. Grönan och bara massa lathet.


Lillebror är inte sen på att ta efter storebror i precis allt nu:-)


Lukas fina akvarium:-)


Bra dag och kväll!

Började med att pojkarna vilade middag i typ 2 timmar. Vi som skulle åka iväg någonstans idag och bada och ha oss. Blev inge av eftersom Natta hade bokat oss för klippning och slingning kl 5, bra där! Drog först ner till hamnen och käkade innan vi åkte hem till henne. Lukas och barnen åkte hem vid 7 så fixade hon klart mig varvat med en massa skvaller av det senaste:-) Har ju 0 koll nu för tiden på vad som händer. På så vis får man snappa upp allt genom vännerna:-)

Blev prat om den årliga kräftskivan med. Är jättesugen på att hänga med och så får det nog bli. Varför bryta en tradition liksom? :-) Jag tycker om att få ha lite barnledig tid med bara mina vänner. Blir ju typ aldrig av eftersom jag jämt vill ha med mina barn 24/7 vart jag än ska typ. Det är liksom en vana och vilja att dit jag ska, dit ska dem med!  Kanske på tiden att jag kliver ur min bubbla om så bara för några timmar och umgås lite granna. Lukas har ju hand om pojkarna precis lika bra som jag, så varför inte? 

Allas hår blev bra, som vanligt! Vad annars hos en toppenfrisör? Jag blir på så bra humör när jag träffar en kär vän som man vanligtvis inte träffar så ofta. Vad mycket dem betyder alltså!

Nog med friendship talk:-) Men jag är glaaaaaaaaaad! Har en hel drös med pojkar här hemma och en drös med vänninor utspritt lite här och var:-) Mee liiike!


GodnattPuss


Onsdag

Igår var Maria och Johannes här på middag, nintendo wee spelande och något vanligt spel som killarna såklart vann:-) Det var hur trevligt som helst och det kommer garanterat göras om många gånger. Johannes och Lukas kommer jättebra överens med och har redan börjat planera in öl och spelkvällar. Jag och Maria får väl dela på en flaska vin då eller varför inte en kanna kaffe?:-)

Är glad att Lukas går så bra ihop med dem två, han som jämt annars brukar tycka si och så om folk. Men jag förstår honom fullt i vissa lägen. Ibland när jag berättar något för honom som någon i min närhet sagt, eller utryckt sig på så skakar han bara på huvudet och rynkar på ögonbrynen. Ibland skulle jag med vilja vara kille för dem tänker så himla annourlunda mot oss tjejer som bara ska vara knepiga och övervinna varandra i precis allt. Lukas och hans vänner behöver inte höras på ett par månader men dem är fortfarande lika bra vänner. Om några tjejkompisar inte hörs på ett par dagar så undrar alltid den ena om man är osams?! Men vissa har bildat familjer och andra har stadiga förhållanden och då kan det hända att vänner kommer lite i skymundan ibland. Men alla mina gamla vänner, er håller jag hårt i ska ni veta tjejer:-)

Vilket väder vi har nu! Imorgon tänkte vi dra upp till mina föräldrar och bara lata oss. Eftersom Lukas inte direkt har någon semester så får man passa på att välja ut de  bästa dagarna istället. Han vill ju med spendera heldagar ibland med barnen då det annars bara blir på eftermiddagar/kvällar och helger. Pojkarna blir jätteglada varje gång Lukas kommer hem från jobbet så det märks ju att dem saknar honom iaf:-) Kevin ska ju ringa honom flera gåner varje dag bara för att snacka lite som han säger :-)


Ikväll när jag städade i Kevins rum så ropade jag på honom för att jag tyckte att han kunde hjälpa till lite. Då kommer han springandes och skriker "Vad är det lilla älsklingen?" Så otroligt gulligt sagt av en 3åring så mammahjärtat smälter:-)

Godnatt mina söta vänner!




Grabbarna



Söndag+ Some pictures

Sommar är ju som sagt sådär vädermässigt, men vi hittar på lite smått och gott rätt som det är ändå:-) Nu ska vi snart åka över till en av mina absolut bästa vänner Maria och hennes kille Johannes. Äta lite gott och bara snacka en massa skit.

Anton går mer och mer nu vilket är jätteroligt. Men han står mest stilla jättelånga stunder och håller balansen sen när han väl ska börja ta något steg så blir han oftast för baktung och sätter sig på rumpan:-)

Har äntligen satt in vårat badkar nu. Pojkarna plaskar och har hejdlöst roligt tillsammans i vattnet. Har även inrett lite nytt i badrummet. Bla en vas med vasstrån i, skitsnyggt.

Imorgon ska vi på informationsmöte på Kevins nya dagis. Farmor kommer hit och har ungarna.


Kevin på sin 3 års-dag!


Busungen vet att det är ajaj att klättra på precis allt!


Fotbollskille 1

Fotbollskille 2


Kevin älskar att åka med farfars lillbåt. Med pappa då förstås.


Lillebror håller till på stora båten.


Morfar och Kevin spanar på helikoptern.

RSS 2.0