Juletider

Julafton igår då. Mycket trevligt och lite små stressigt. Men det hör till när man har 2 släkter att besöka:-) Vi tar alla på samma dag, det känns mest rättvist så. Först åkte vi hem till mamma och pappa för förmiddagsfika och klappöppning, sen vidare till mormor där lite av släkten befann sig. Åt mat och tittade på kalle. Vidare till Tommy och Gunn där Lukas bröder+ tjejer och massvis med barn redan var i full gång. Mat även där.

Tomten kom och alla julklppar skulle öppnas. Släkten Fritz har en tendens att överdriva med julklappar som täckte nästan hela granen(!) Men alla var ju såklart nöjda och glada:-) Alla barnen lekte tillsammans stora som små. Jag älskar Kevin och Antons kusiner, varenda en! Otroligt fina barn! Vid 21-tiden pallade vi inte mer så det blev sängen nästa. Vaknade 9 imorse allihopa, soovmorgon- man tackar!

Idag blev det julmiddag igen och efter det skulle vi på kalas. Har aldrig sett en sån liten människa som Anton äta så mycket hela tiden. Alla skrattar så gott när han kommer med något nytt i munnen och det ser ut som han hamstrar maten i kinderna. Men det tog ut sin rätt ikväll. Han spydde ner hela sig på vägen hem. Han är inte direkt van att äta de godsaker han stoppat i sig nu i dagarna. Nu får vi allt återgå till normal föda:-) Men som alla vet är jag stenhård på bara vatten eller mjölk som dricka, och där viker jag mig inte en millimeter! Fast Kevin har druckit både julmust och fanta i kanske lite för stora mängder igår och idag, ajjabajja på mig!


Imorgon ska bara jag och Lukas åka ut till Marieberg på förhoppningsvis lite Rea-shopping:-) Brukar aldrig vara så reagalen att jag ger mig ut första dagen men nu har jag tjatat länge på att jag vill ha nya kläder så då passar läget bra.

Sammanfattat så har julen varit mina pojkars dagar och vi har grejjat dessa dagar för jäkla bra och dem verkar nöjda och glada över våran insats:-) Vi har fått se mycket glimmer och léenden från deras ansikten nästan konstant. Sådär pirriga och förväntansfulla barn nästan hela tiden:-)





Våra Juveler

Det här är något att vara riktigt stolt över!


vad händer här då?

Mycket har hänt sen sist. Vi har varit i Ullard jag, Lukas och Fia. Blev hmm lite shopping, summan har jag förträngt;-) Jag och Fia åkte dit med inställningen om en bästisdag och shoppingen var ju bara ett plus. Vi kom därifrån med bilen överfull(!)

Sedan har Kevin haft dansavslutning. Hans grupp var den första ut på scenen. Det var bara 4 stycken barn som dansade inför 400 i publiken och jag var såå stolt över min stora kille! Om han vill nu till våren får han börja på danslekis som är från 4 år hade fröken sagt. Jag tycker han kan gå 2 kurser i veckan så mycket som han älskar att vara där och dansa. Kanske någon som är sugen på att följa med? Verkar inte vara någon som är iväg med sina barn på en speciell aktivitet. Det om nåt lägger jag gärna pengar på!

En sak till, jag har kommit in som reserv på socionomprogrammet:-) Ska nog dock inte gå det eftersom jag har sökt tandsköterska och kommer jag inte in till våren söker jag ännu fler orter där tandsköterska finns till hösten. Distans såklart.

Det var förra sommaren som en tjej från Kumla berättade för mig att hon gick tandsköterskeprogrammet uppe i Lindesberg. Jag nappade direkt för det lät så himla roligt att jag ringde runt redan då och hörde om ansökningar och platser. Då var det ju såklart redan försent att söka. La detta på is ett tag och tänkte söka nästa höst. Men efter lite om och men hittade jag en vårutbildning som jag nu sökt. Hade jag vetat att det fanns betydligt fler utbildningar till våren hade jag sökt alla utan tvekan. Men som sagt sånt får man leta sig till. Nackdelen för mig med denna utbildning är att de ser inte bara till betyg utan även till meriter. Har ju jobbat lite och så, och inte minst gjort långa praktiker inom vården på gymnasiet så jag fick slänga med dessa. Själv tycker jag att den största meriten såklart är att ha varit hemma i drygt 3 år och tagit hand om först ett barn, sen två barn:-) Det kallar jag ett heltidsjobb:-)

Ska även på timmisjobb intervju på Tisdag:-) Mer vill jag inte säga nu. Detta är ett otroligt roligt jobb som ger så himla mycket. Nu får man ju vara lite glad att man trots allt skaffade sig en riktig utbildning på gymnasiet:-) Även om jag ska plugga vidare så har man ju något att stå på tills vidare.

Och ett tack till Maggan som har köpt en röd gant pikétröja till Kevin som hon tar med sig nästa gång hon kommer till Örebro:-) Att inte det man vill ha finns i Örebro nån gång.. omständiga jag as usual.


Detta är lite av mina tankar som just nu snurrar i mitt huvud.

Senare- den sedvanliga träningen som är ett måste.



Bröderna brothers. Han till höger kan sitta och titta på en film i ungefär 30 minuter. Han till vänster sitter absolut inte still längre än 30 sekunder. Där märker man en viss åldersskillnad:-)




Våran årliga pepparkaka:-)


RSS 2.0