Har varit lite snålt med bilder på sistonde.


Leka med storebror är alltid bäst!


Såhär kan en disskusion mellan bröderna se ut :-)


Tror båda två är lika nyfikna på varann.


När ÖSK behöver hjälp vet ni var förstärkningen finns:-)


Ser ni vad han är duktig!


Hoppas han kan ta sig på upptäcksfärder snart:-)

Lekparken

Idag hittade vi en lekpark jättenära oss. Kevin blev jätteglad och lekte ungefär 1 timme. Jag satte mig på en bänk med Anton, även en 7-kilos känns tung ibland:-) Sedan slog tanken mig att Anton måste ju prova att gunga. Jag satte ner honom i gunan samtidigt som Kevin började skrika- Neeeeeej mamma, Anton är för liten för att gunga, mamma ta upp honom på en gång! Jag förklarade att Anton bara testade lite men då blev han ännu mer sur och sa att- Anton får inte gunga, han ska komma och titta på när JAG leker. Egoist?!:-) Sedan ville han med gunga, så jag satte ner honom i en bebisgunga men det var ju inte heller populärt  -jag gungar faktiskt stor gunga på dagis, så vi böt gunga. Han blev nöjd!

Lukas kom hem vid 2-tiden idag och la Anton på golvet över en spegel så han kunde titta på sig själv. Han ställer sig direkt på alla fyra och jag fort iväg för att hämta kameran. Men jag hann inte med trots att han stog länge sa Lukas *morr*. Bättre lycka nästa gång. Han drog iväg ålandes bakåt istället. Frammåt förstår han inte:-)

Nu ska vi iväg och handla. Storhandla. Blir lax till middag ikväll. Sedan ska Lukas hålla på och grejja med sitt saltvattensakvarium? Om allt går som det ska med att alla saltprover är bra och dittan och dattan så kommer Nemo snart att bo hemma hos oss, eller ja, iallafall clownfiskar:-)

Heldag på stan

Imorse åkte Kevin med pappa till dagis halv 7! Stackars barnet somnade i bilen. Inte är han van att gå upp så tidigt på morgonen för att åka till dagis 7-16. Men farmor bad Lukas att hämta Kevin kl 2 för hon ville att han skulle vara hos henne i några timmar.

Jag och Anton drog oss upp mot stan på förmiddagen. Lilleman somnade vid 10 och vaknade inte förrän 4 timmar senare. Då fick han mat sedan gick vi vidare på en liten shoppingtur. Han somnade även då efter en stund. Vi gick till och  från stan, det tog ju bara 20 minuter. Lätt värd promenad. Blev några kronor fattigare då jag köpte 3 par nya byxor till Anton, en kritstrecksrandig kostym till Kevin som han provade här hemma och fy satan vad stilig han blev! Köpte även en jättefin tunika till mig som ser ut att vara i jenasmaterial. Skön var den också. Sedan köpte jag såklart semlor eftersom det är fettisdagen. Jag och Lukas åt varsin medan Kevin inte ville ha. Han ville hellre äta köttbullar, okej?!

Idag tittade även Antons första tand fram. En fettistand kan man ju säga :-) Han biter mig redan med den. Unge!

Nu börjar vårat hem se ut som ett hem. Vi trivs.


2

Om 2 år ska det ju för sjutton stå. Åren går för fort och jag hinner uppenbarligen inte med:S

Se där ja!

Kevin får egen dag när nya almanackan kommer

 FAMILJENYHETER/STOCKHOLM Publicerad: 2009-02-23 09:52

 FLER ARTIKLAR
• Finns ditt namn med i almanackan?

Helmi, Gurli och Regina tackar för sig och lämnar plats för William, Fatima och Kevin i almanackans namnlängd från och med 2011. Dessutom får Samuel dela namnsdag med Sam den 1 september, enligt Namnlängdskommitténs beslut.

Inte en dag för tidigt! Liksom vem vill inte ha en egen namnsdag?:-) I Polen är namnsdagen minst lika viktig som födelsedagen. Dock är den inte det i Sverige för de flesta. Men vi brukar fira lite extra vid namnsdagar. Så om 3 år firas det lite extra här hemma. Måste ju ta igen alla kevindagar som uteblivit då någon jubelidiot valde att Kevin skulle ersättas med något annat namn som jag inte ens minns i almanackan. Men nu är rättvisan tillbaka ;-)



Ibland brukar jag undra vem av dessa två som uppskattar buslandet mest?:P

Duktiga pojkar!

Har ju glömt att berätta några få saker som har gjort mamma stolt :-)
Kevin är blöjfri hemma på dagarna. Hur skönt är inte det?! Han var helt klart redo för det långt innan jag och Lukas. Vi har nog känt att han har varit lite för liten för att sluta med blöja på dagen trots att han inte är det, och varit för lata för att potträna ordentligt men så fort blöjan åkt av är han noga med att gå till pottan när han är kissnödig men ibland vill han ha någon av oss med sig. Är helt säker på att han skulle klara av att vara utan blöja utanför hemmet också men nu tar vi en sak i taget:-) Börjar han bli stor nu, på riktigt alltså?

Anton den lille plutten har kommit upp i krypställning några få gånger. Dock blir det magplask rakt ner igen då han är för svag i armarna:-) Men han ålar sig bakåt som en liten orm nu ibland. Roligt att se den lilla kroppen förflytta sig. Men han är fortfarande vårat tandlösa lilla troll som bara måste lära sig äta något annat än av mig hela tiden. Om en månad ska ju jag och Lukas iväg på en musikal och då måste han ju kunna äta nåt under de timmarna?!

Just nu bor vi mitt i en byggarbetsplats och är omringade av byggjobbare. Underhållande för Kevin men Zack morrar på dem och jag längtar tills det blir klart i Maj. 2.an brevid oss är fortfarande ledig om någon är sugen på att bo granne:-)

Nej nu blir det frukost sen ut och leka i snön med en ivrig Kevin och en förhoppningsvis rätt nöjd Anton!


Stök och bök

Flytten gick utmärkt. Nu ska man ju bara göra sig hemmastadd också. Men vi trivs redan så himla bra trots denna röra av kartonger och svarta sopsäckar:-) Kevin pratar hela tiden om att han har flyttat till lägenhet och att den är så fin med nya gardiner och blommor:-)

Jag och Lukas for runt idag för att köpa lite nya saker. Blir en till tur imorgon för att leta efter allt vi inte hittade idag. Mormor och morbror är barnvakter. Den lille sova middag i 3 timmar medan den store sov i ungefär 2. Lätt att vara barnvakt då:-)

Första natten här gick bra. Kevin sov hela natten i sin säng och nu ikväll gick han och la sig själv utan minsta problem. Han sa att han var trött så vi tog på blöja, pyjamas och borstade gaddarna, sen sa vi godnatt och han for iväg in på sitt rum. Men kom ut lika snabbt igen och påpekade att hans akvarium (nattlampa) inte lös. Noga med det där. Måste lära Anton att också sova på nätterna så jag själv kanske får i mig lite sömn:-) Men hans mage krånglar. Hur i hela friden kan han bli hård i magen och ha svårt att bajsa när han bara ammar?

Förut kom Kevin till mig med ett block och en penna och sa att han ville skriva blogg?! Herregudars tänkte jag, är det sådanna saker han uppfattar sin mamma med att göra? Jag som bara skriver något inlägg om dagen, max! Vi började rita istället han och jag.

Nu säger vi godnatt innan jag svamlar vidare på allt som händer och sker. För det skulle ta halva natten.

Stress?

Pojkarna sover sött medan jag och Lukas springer runt som yra höns för att packa ner det sista. Vi, eller iallafall jag känner mig lite smått stressad då det står kartonger och svarta sopsäckar precis överallt. Allt är i kaos. Men jag får stå ut ett litet tag till. Blir att gå upp tidigt imorgon. Kevin ska till dagis och vi andra till banken. Sedan åker jag och barnen in till stan kl 12 då vi ska kvittera ut våra nycklar. Sen kommer Lukas med flyttlasset någon timme senare om allt går enligt planerna.

Imorgonkväll hoppas jag att jag kommer kunna se lets dance. Men troligtvis blir det bortprioriterat för annat viktigt. Typ sätta ihop sängarna? Få iordning köket så man kan laga mat. Annars vet jag hur det där blir, skräpmat i flera dagar och det tillåter jag bara inte denna flytt då omständigheterna ser liite annourlunda ut mot de andra gånger vi flyttat då ja antingen varit höggravid eller nyförlöst och då får man gotta sig. Så fort jag slutat amma börjar jag med en strikt diet. Har jag klarat det en gång förut ska jag banne mig lyckas igen.


Busungen hjälper till att riva ner sina tvättlappar. Allt för att underlätta mammas packning:-)


Snart dags!

Snart går flytten. På Fredag ska vi göra färdigt med banken sen får vi nycklarna till vårat nya hem de närmsta 10(?) åren. Vi hade iaf tänkt bo där mer än 3 månader:-) Detta blir tredje flytten på 7 månader. Men vi är ju fortfarande unga och flexibla som våra föräldrar säger.

Jag sitter just nu och letar på en byrå som ska vara i samma trä som våran sängstomme. Lukas tycker inte det är så viktigt med exakt samma träslag. Men det är ju jätteviktigt!  Konstigt nog så blir det samma visa varje gång man flyttar. De möbler man har passar inte in och man köper nytt. Denna gång blir det endast en eller max ett par nya möbler bara! Har ett helt lager med gamla möbler som ska säljas, nångång.  

Kevin tar sin storebrorsroll på fullaste allvar! Imorse innan han skulle åka till dagis så glömde han att pussa och krama Anton. Halvvägs ut till bilen kom han på det och vände sig om och sprang in till Anton som låg i soffan och överröste honom med pussar och kramar! Kevin är helt klart Antons stora idol.


Skaplig skillnad på ögonfärg! Herr brun och herr blå. Så ljuvligt fint.



Kevin bäddade ner Zack i sin puff och la kuddar över. Zack verkar trivas!



Onsdag!

Igår var vi i stan hela dagen. Jag inhandlade likadana jackor till pojkarna på Våra Små. Det skulle tydligen vara både vår/sommar/höstjackor. Ringde Lukas och var jättenöjd. Han blev inte lika nöjd då det första han sa var att de har ju redan mer jackor än mig! När han fick se dem tyckte han ändå att det var ett bra köp. Beställde en fotsack till nitron med.



 Anton och vagnen är bundisar nu. Han varvade sovning med vakenhet i vagnen hela dagen igår. Och han var jättesnäll hela tiden. Visste inte att man kunde göra om denna mjuklift till åkpåse. Gjorde det nyss och det blev ju suveränt! Han halvsitter i vagnen nu och pratar massor.
 

Fråga mig inte vad det är för fläck han har fått till på tungan:-)


Nej, återgå till packningen var det.


Utmanad igen:)

♦ ♦ ♦
Snusar du?
- Absolut inte.
♦ ♦ ♦
Röker du?
- Inte det heller!
♦ ♦ ♦
Gör du frukosten själv?
-  Det är olika. Jag eller Lukas.
♦ ♦ ♦
Har du suttit i rätten?
-  Nää.
♦ ♦ ♦
Har du slagit ner någon?
-Inte slagit ner, men slagit på.
♦ ♦ ♦
Har du pussat någon av samma kön?
- Ja det har absolut hänt!  
♦ ♦ ♦
Har du varit på strippklubb?
- Nej, inte vad ja minns!
♦ ♦ ♦
Vad gör du när du blöder näsblod?
- Kan inte minnas att jag någonsin blödigt näsblod.
♦ ♦ ♦
När grät du senast?
- För några nätter sedan då Anton skulle vara vaken en hel natt och jag var så trött. Lukas sov och gick inte att väcka. Så där låg jag med en grinandes Anton och jag var helt slut efter några timmar!
♦ ♦ ♦
Vem kan du prata om allt med?
- Lukas och några av mina tjejer.
♦ ♦ ♦
Har du solglasögon?
- Ja, dock inte nu men på sommaren.
♦ ♦ ♦
Skriv en mening på engelska!
- I love my three boys! ♥
♦ ♦ ♦
Vem pussade du senast?
- Kevin:-) eller var det Anton? :-) Lukas kanske?:-)♥
♦ ♦ ♦
Vem kramade du senast?
- Pojkarna! ♥
♦ ♦ ♦
Vad är din högsta önskan just nu?
- Har många. Flytta, gå ner i vikt, Ha välmående pojkar!
♦ ♦ ♦
Vad heter din hårspray du använder?
- Hårspray- Noway :-) Använder bara silkesdroppar till håret.
♦ ♦ ♦
Vem gillar älskar du?
- Lukas, Kevin och Anton!
♦ ♦ ♦
Vilken färg har du på tröjan du har på dig?
- Grå.
♦ ♦ ♦
Känner du någon som heter Niklas?
- Ohja, känner ett antal sådanna.
♦ ♦ ♦
Har du bärbar data?
- Vi har en av varje :-)
♦ ♦ ♦
Är du blyg?
- Det beror helt på situationen. Men oftast inte.
♦ ♦ ♦
Vad tänker du på just nu?
- Att jag måste bli klar med denna lista innan jag kissar på mig.
♦ ♦ ♦
Vad ska du göra nu?
- G
å och kissa!

Utmanad

Såg nu att jag har blivit utmanad av Nettan att lägga in den 6e bilden i den 6e mappen på datorn:-)


Det blev denna på våran då några veckor gamla bebisAnton:-)

Jag utmanar alla som vill! Så kom igen nu, in och leta bild!

Packning och rensning

Idag har vi haft fullt upp med att packa. Rensade garaget och förrådet med. Fy sjutton vad skit vi hade! Vi slängde saker för flera tusen säkert. Pengar man skulle kunna lägga på annat än just denna skiten, men det var säkert bra och ha saker då vid shoppingtillfället. Nu för tiden blir det inte lika mycket impulsköp. Anton får ju tex ärva lite av Kevins gamla kläder. Då tycker farmor lite synd om Anton men jag säger bara att jag är ekonomisk:-) Likaså med leksaker. Varför ska jag köpa helt nya leksaker jämt när det vi har efter Kevin ser så gott som nya ut?! Vad Praktiskt det är med två pojkar^^  Låter jag som en snåljåp nu?:-)

Om man skulle återgå till packningen nu. Håller på med alla mina finglas och mina serviser sara och måsen. Lukas vägrar nämligen packa ner det då han sist hade sönder ett av mina samlarglas. Jag blev inte arg på att just glaset var trasigt men däremot undrade jag varför det fattades ett glas när ja packade upp allt. Lukas försökte sig på en vit lögn med att "nej jag vet inte, det borde väl ligga där någontans" innan jag frågade honom med allvar i blicken- Det har möjligtvis inte gått sönder? Ehm, ja, ehh, men det var länge sen, svarar han då! Han lovade att köpa ett nytt men det gapar fortfarande tomt på det trasiga glasets plats:-)


Bilder från igår


Anton fick nöja sig med att hänga över nån slags kudde. Inte alltför bebisanpassat enligt mig. Men glad var han ändå. Dey fanns ju såå mycket att spana på.


Kevin och pappa var däremot överallt. Ungen skulle klättra upp på alla tänkbara ställen. Idag pratar han bara om hur gärna han vill åka tillbaka till buslandet snart:-)


Vagnen verkar lite mer populär nu när han slipper bli nertryckt i en mjuklift:-)
Han är ju för sjutton stor pojke nu. verkar bara vara jag som har missat det?!


Okej?

Kan någon svara på vad som är den stora skillnaden på nan och semperersättning? Vi har testat några gånger sen Anton föddes att ge honom nan men han har bokstavligt talat vägrat eller helt enkelt inte fattat flaskan. Hur som helst så har han mest skrikit efter bröstet då. Men så idag köpte vi semper för att testa lite tillägg ikväll. Och han tog flaskan på en gång och började suga i sig innehållet:-) Om det funkar så får det blir semper varje kväll då han annars helammar.

Lek och buslandet var verkligen en höjdare! Kevin och Lukas blev helt till sig och flängde upp och ner och var överallt. Anton sov hela tiden så mot slutet väckte jag honom så han med fick leka lite och sen äta innan vi skulle åka till Toys´r us. Där köpte vi lite inredning till Antons rum. Vi kör på Carstema, urgulligt!

Vidare till Marieberg men jag fick huvudvärk så vi åkte hem. Sitter nu här med lindrig migrän. Får inte ta mina vanliga migräntabletter utan knaprar alvedon som inte hjälper ett dugg!

Bjuder på lite bilder imorgon, nu ska jag lägga mig med huvudet under kudden.

Alla<3Dag

Blir alltid lika förundrad när jag läser hur mycket vissa lämnar ut om sitt liv i sin blogg. Men även lite impad över hur vågade en del kan vara. Och jag tror att vissa skriver just för sin egen skull medan andra skriver för läsarnas skull:-)

Snart far vi iväg till lek och buslandet. Kevin ska leka med Lukas kusins son emil. De har flygit hit över helgen. Så igår var vi över till Lukas föräldrar och åt massa gott! Kevin fick ett jättefint teletubbieshus som de hade köpt nere i Polen som han lekte med hela kvällen tills han somnade 19.20:-) han hade inte sovit någon middag.

Var på boendemöte för de nya lägenheterna i torsdags. Det finns minst 3 småttingar i Antons ålder på gården och några i Kevins ålder. Roligt när det är blandade åldrar. Av att döma på denna korta stund så fanns det mycket trevliga människor. Men såklart måste det säkert finnas minst en surgubbe i något av husen? :-)

Vi ska även försöka hinna med Ikea, Silvan och Mio idag också. Känns som att vi måste sätta igång att packa också. Fast vi är ju kända  för att flytta och vid varje flytt hittils har vi ju hunnit packa i sista stund. Det ska nog gå bra denna gången också.

Fyndade mer partylite på tradera igår. Nöjd är jag denna gången med:-)


Alla hjärtans dag förra året. Det var rosenblad ända från ytterdörren och hit. Lukas han kan om han vill ;)
Iår har vi bytt ut rosenbladen mot flyttkartonger.

Kallt

Brr det var ju kallt ute. Jag och Anton tog oss en tripp till Jakobssons, färg och fynd och Ica för att inhandla alla hjärtansdagpresenter. Jag vet att det räcker med att man pussas och kramas på alla<3dag men jag tycker om att köpa små presenter till mina grabbar och då gör jag det :-)

Inatt vaknade Anton halv 1 och var rätt arg fram till halv 2. Sen vaknade han inte till förrän 4 timmar senare då Lukas klocka ringde, då tuttade han bara lite sen gick vi upp 8.30, duktig pojke.

Jag har blivit förkyld. Man känner sig sådär lagom risig då.

Märkte idag att Anton nästan har växt ur sin mjuklift. Den är väl använd max 10 gånger:-) Är det meningen att han är så stor nu att  han kan halvsitta upp i vagnen ibland? Det måste vi absolut testa. Sist vi testade det för en månad sen såg han ut som en liten docka som inte alls kunde sitta upp. Arg var han då. Jättearg!

Bostadsrättsägare

Nu är kontraktet skrivet. Ska till banken nästa fredag och betala den. Då får vi även nyklarna och börjar flytta in. Vi känner oss helnöjda. Lägenheten är på 90 kvm med en balkong på 22 kvm:-) Barnen får varsitt rum men Lukas och jag får dela :-) Vilken otur skriker Lukas nu i bakgrunden;)

Dagarna framöver kommer bestå av packning och en hel del rensning. Tänk vad mycket skit man samlar på sig. Ska nog bli motståndare till att gå på stan och köpa en massa skit jämt. Fast det kan nog bli svårt, för jag älskar ju att handla.

Bad Kevin om lite toapapper nyss så jag kunde snyta mig. Han kommer med en ruta. Det är ju trots allt tanken som räknas tänkte jag och bad om några rutor till, då fick jag ett par meter långt papper:-)

Nu skriker Lukas på mig att han ska dra ur kontakten till internet så det är väl bäst att runda av här då.


Gnälldag

Kidsen sover. Anton har feber. Vet ej om det kan vara av sprutorna från igår, det borde väl inte hålla i sig så länge? Han är lite smågnällig iaf, sådär mysigt gnällig då han varvar skratt med gråt och snyftar och underläppen darrar:-) Snoret rinner från näsan ner till munnen också, så jag är där och torkar hela tiden. Snor i munnen måste ju vara bland det äckligaste som finns!


Vi var över hos barnens farmor och farfar och åt en polsk sallad med det mest otänkbara ingredienser i. Jag bara vräkte i mig, fick nästan skämmas^^ Men finns det något godare än god mat? :-) Förutom slempussar då.

I helgen blir det troligtvis lek och buslandet. Men det lutar åt att vi måste packa också.


Kväller

Nu händer det grejjer. Nu står vi där i valet och kvalet. Tror vi väljer valet!

Anton fick sina 5 månaders sprutor idag. Han sa inte speciellt mycket just då men blev grinig under dagen och fick en alvedon. Han vägde 7300 och var 64 lång. Kevin gjorde en 2,5 års kontroll som gick galant. Ungen kan ju nästan mer än en själv ibland. Han fick en lapp av bvc-sköterskan som hon sa att han kunde klippa ut och få en bok på biblioteket. Neej Nathalie klipper mig, svarar han då. Det märktes ju tydligt att ordet klippa kan ha flera innebörder. Vi fick oss iaf ett gott skratt. Kevin är föressten 92 lång och väger 14,2.

Nu ska jag lägga mig så lilleman kommer till ro och kan sova. Min pappa hörde av en barnläkare på morgontv för någon vecka sedan att barn ska få tutta hur ofta de vill på nätterna tills det är 7 månader gamla. Det behöver tydligen det för deras utveckling i hjärnan. Har jag aldrig hört förut. Men som sagt alla läkare och sköterskor har ju sina egna idéer och åsikter om allt jämt.- Nu ska Anton få tutta 24 timmar om dygnet så kanske han blir nya einstein? Skämt å sido, men han får iaf tutta så ofta han vill på natten än så länge. Jag orkar inte bråka med honom än, han är för liten och söt:-)


Han är vårat tandlösa troll:-)


Kan man bli allvarligare?

Pulka

Pojkarna sov middag i över 2 timmar nästan brevid varandra utan att den ena väckte den andra:-) Tror att dem känner sig trygga tillsammans. Gosigt!  När Kevin vaknade kom han ut till mig och ropade mamma mamma kom hit på en gång! Vi gick in tillsammans in i sovrummet och där låg Anton och skrattade. Gosigt igen!

Sedan gick vi ut för att åka pulka. Antons preimiäråk gick bättre än väntat. Han bara låg och njöt i pulkan... tills han somnade. Kevin är som vanligt vild och galen när han får åka pulka. Men han vågade inte åka över ett gupp, då frågade Lukas om han var en liten Kevina, men de kom sedan fram till att han var en frän kille:-) Gillar deras diskussioner skarpt.

Fick veta förut varför hyresägaren inte ville ha barn i lägenheten. Det var för att hyresvärden själv bodde i den trappuppgången. Kanske är han en surgubbe. Sånna klarar jag mig utan!

Nu ska vi lägga pojkarna!




2 glada pojkar på pulkafärd


Tittut



Mammas Prinsar

Båda prinsarna sover så sött nu. Kevin spydde som en galning vid frukostbordet imorse. Det sprutade ut som en fontän. Undra varför? Verkar inte som någon magsjuka för hans allmäntillstånd är bra. Men han var sur på lillebror imorse då han inte fick sova ifred. Lillebror drog honom i pyjamasen hela tiden och tog hans snutte och tuggade på den. Kevin tog tillbaka den surt och la sig en bit ifrån och somnade om.

Fick veta av Lukas nyss att det fanns en lägenhet att hyra. Om man inte hade barn. Nähe tänkte jag då får vi helt enkelt sälja dom då... Nä så tänkte jag inte alls, jag undrar mest varför man inte får bo i vissa lägenheter med barn. Det finns säkert något vettigt svar vad vet jag. Urlöjligt. Undra om det finns lägenheter där man inte får bo om man är jättegammal också?

När pojkarna vaknar och Lukas har kommit hem ska vi ut och åka pulka. För det blir ju inte mörkt förrän lite senare nu för tiden. Blir Antons premiäråk:-) Vi får väl gå bort och köpa en snowracer till Kevin med. Bäst att passa på när ändå snön trilskas med att komma tillbaka om och om igen trots att det känns som vår ibland. Igår blev Anton 5 månader föressten!



                                                                                     Anton 5 månader


Sovande barn. Dock sover de tillsammans inne i våran dubbelsäng just nu. Smög in förut för att ta en bild som jag kanske lägger upp senare.

Kväller

Jag bara älskar tradera. Har fyndat så mycket partyliteprodukter och jag är sjukt nöjd :) Lukas har inte riktigt fattat skillnaden på dessa produkter mot typ prynadssaker man kan köpa på rusta. Han kommer märka skillnad när mina fynd pryder vårat nästa hem:-) Vart det nu blir.



Var iväg och tittade på samma lägenhet idag som i förrgår. Visningen pågick under en timme men redan efter 20 min kunde man knappt vända sig där inne pga allt folk! Det är som sagt nybyggda lägenheter och hälften är redan reserverade eller sålda. Verkar rätt attraktiva iallafall och det är ju positivt.


Tänkte sova nu då jag varit snabb upp med barnen varje morgon hela helgen. Lukas däremot har agerat långsammare :-) Men ibland behöver man lite mer sömn helt enkelt. Jag behöver den just precis nu. För inatt blir det inget budande, vem fasen orkar ens gå upp mitt i natten för att lägga ett avgörande bud om man vinner eller inte. Jag tydligen.

Lördagsmorgon

Var som sagt på lägenhetsvisning igår. En helt nybyggd insatslägenhet. Vi som inte ens hade tänkt köpa något nu egentligen men då börjar funderingarna från olika håll,"ska ni kasta 8000 i sjön för en hyresrätt" "är det inte bättre att investera åt sig själva" Ja, så lyder några kloka ord från omgivningen:-) Det finns både för och nackdelar med att köpa sitt hem eller att hyra! Såklart bestämmer vi helt själva hur vi tänker göra. Det är ju inte bara att ta ett lån och köpa. Det är inte direkt som ett par skor eller en snygg klänning! Det krävs en hel del extrafundering.

Imorse gick jag och barnen upp halv 8, det hade faktiskt börjat ljusna. Skönt tänkte jag. Lukas kom upp yrvaken och trött halv 10. Vi sa godmorgon och jag tänkte direkt, det ser ut som att han behöver sova minst ett par dygn till. Men han kände sig pigg sa han. Aja.





Pappas stora pojke:)


Pappas lilla pojke:)

Tidig morgon

Denna morgon blev som sagt bland det tidigaste i världshistorien:) Kl 04.00 skulle lilleman ligga och leka och träna olika tonlägen. Det höll han på med till strax innan 06.00 Lukas sov som en stock ändå. Jag låg och lyssnade på honom varvat med lite sömn. Glad var han iallafall. Vi somnade om och sov till 9. Vaknade till kl 8 när Lukas kom hem för att äta frukost. Kevin flög då upp ur sängen och bort till dörren för att tala om för pappa att mamma och Anton sover så dur får vara tyst, sötungen!

Jag har varit så himla huslig nu medan Anton sover middag. Vikt all tvätt! Tvättat några maskiner och hängt upp. Plockat ur och i diskmaskinen och plockat iordning lite allmänt. Är hyfsat pedantiskt och gillar när det är ordning och reda hemma. Det är ju trots allt fredag och helgerna vill man ha lite fria utan alla måsten. Man har ändå att göra så det räcker och blir över!

Nu vakna Anton. Får slänga upp lite mer oviktigt senare.

Bostadslösa

Jaha, nu är vi ett hus fattigare. Och ingen lägenhet har vi heller. Så nu bor vi i en busshållplats, lite kyligt men vi har klätt oss varmt och sitter i varsin sovsäck. Nejdå, så illa är det inte! Hittar vi ingen lägenhet under Februari kommer vi bosätta oss tillfälligt hos Lukas mamma och pappa. De bor 2 personer på 360 kvm, så utrymme finns det ju. Dessutom har Kevin och Anton ett jättestort lekrum där. Alla våra möbler kommer att få förvaras i mina föräldrars ena garage så länge. Men såhär blir det ju bara om vi inte hittar någon lägenhet denna månad. Men vi håller utkik åt alla håll och kanske har vi några på gång.

Det kan ju inte finnas några sömningare personer än de som jobbar på komunkontoret! Igår ringde Lukas för att kolla upp med dagisplats till Kevvan i stan. Kvinnan som har hand om det var på möte kl 9 då han ringde men skulle vara tillbaka kl 12. Lukas ringde kl 12 men då var hon på lunch till kl 13. Kl 13 sa hennes telefonsvarare att hon var på möte igen och återkommer kl 15. Kl 15 ringer Lukas och då har hon slutat för dagen. Han provade ringa imorse igen men då hade hon gått på semester i en vecka. Ja vad säger man?


Kevin ber och tackar gud för att han har fått sin lillebror:-)

Morgonsvammel.

Dagen började strax efter kl 6. Det speciella med att gå upp så pass tidigt är att ingen annan är vaken! Inte ser man ut något heller, det är liksom kolsvart ute då, men jag måste ha glömt att tala om för Anton att man faktiskt ska sova sött ända tills solen gått upp eller åtminstonde så man inte blir först på hela gatan med att tända lamporna i fönstret. Sen sa jag till honom att storebror sover. Då flinade han bara. Nu ligger han och biter ihjäl en leksak ser det ut som. Jag sitter och tittar på Vakna med the voice. Tacka den människan som uppfann det programmet!

Tacka bebisgröten också som gör att Anton sover bättre på nätterna. Han äter eller rättare sagt suger i sig ½ deciliter varje kväll. Bra att han förstår att han faktiskt kan få mat på annat sätt än bara genom tutten. 

Inatt när Anton vaknade för en slurk mat så låg jag och funderade på att det faktiskt får plats några bebisar till i sängen. Anton tar upp typ halva sängen själv medan jag och Lukas får dela på andra halvan. Men ja den tanken ligger nog som en tioårs plan i bästa fall. Lukas tycker nämligen att det är perfekt med två barn. Just nu är vi väldigt överens. Måste ju hinna med lite plugg och jobb också.

Nu sitter Zack på fönsterbrädan och morrar åt en hund som är typ 10 gånger större än honom själv. Det passar så bra att sitta där och vara stöddig när det är ett fönster som skiljer dem åt :-)

Anton börjar gnälla och tycker nog att det är dags att sova nu. Kevin sover fortfarande.


Pojkarna någon dag gamla.

Jahapp

Då har man ätit idag också. Blev rostafilé med råstekt potatis. Har nog aldrig ätit godare kött! Anton sov 2,5 timme i sträck idag, har nog aldrig hänt:-) Men nu är han så utvilad och glad bebis. Nu ligger han på mage och leker och tränar olika röstlägen, tror han gillar gapskriket bäst. Kevin fick en pinnglass efter maten.

Skulle ju egentligen åkt in till öppna förskolan med pojkarna imorgon kl 10. Men kl 12 ska vi vara på 2 lägenhetsvisningar så det känns rätt ovärt för Lukas att först skjutsa in oss sen åka och jobba en sväng sen åka in till örebro igen. Omständigt.

Nu ska jag duscha håret. Det är lite baconvarning eftersom jag inte tvättat det på 4 dagar nu. Vad har man annars torrschampo till när det tar evigheter för mitt hår att torka och när hårfönen börjat flippa ur. Dags att införskaffa oss en ny! Men ett hår ska tvättas mycket mer sällan än vad man oftast gör. Det stackars håret slits ju. Tur att det finns vårdande och reparerande produkter:-) Vår frisörvän Nat packar jämt på oss massa bra produkter när vi är inne på hennes salong. Men smakar det så kostar det.







Tradera

Bättre sent än aldrig har jag upptäckt tradera:-) tack vare att en kompis säljer ut massa partylitesaker. Jag är lika besatt av partylite som Lukas typ är av vissa dataspel. Men han fattar ändå inte varför man slänger ut flera hundra på en viss partyliteprodukt. Brukar gå på ljuspartyn och inhandla fina ljusstakar eller doftljus. Och jag bara älskar det! Men det allra bästa är att på tradera kan jag göra massa fynd av dessa annars svindyra produkter. Hur kul är det inte att kunna fynda nya produkter när man vet vad det annars kostar? Det ända man missar är stämningen och människorna man träffar på ljuspartyna, men det väger ändå upp när man kan spara massor med pengar. Något mer man kan fynda på tradera?:-)

Se hela bilden





Vi åker till Sälen om 1 månad. Men varken jag eller Lukas har skidställ. Måste nog åka till Factory Outlet någon dag och försöka hitta något till ett rimligt pris. Vi har inte direkt lust att betala en förmögenhet för skidkläder som vi endast ska använda i 4 dagar:-) Anton måste ha en ny pulka med. Och till Kevin ska vi nog köpa en snowracer, han säger att han har åkt det på dagis och att det är kul.


För ca: 7 månader sen var Kevin otålig med att vänta på den efterlängtade lillebroren:) Han som idag är snart 5 månader gammal. Vart tar tiden vägen?













 

Några Dopbilder!


Lilleman har precis döpts.


Såhär trött var jag efter dopet så jag sov när alla mina gäster fikade.


Kevins gudmor och Anton.


Gudfar och Gudmor och gudson:)


Kevin hade ingen lust att vara ned på fzxxkort idag. Fick nåt kort iaf :)


Han känner sig redan trygg hos gudmor Sofia:)


Maria och hennes kille Johannes.


Min mamma och bror!


Oj vad blått:) Jättefina doppresenter (tror jag fått med alla?)Tog inga kort på pengarna för alla vet säkert hur pengar ser ut?!


Avslutar för idag med att visa min snygga bror som förövrigt är singel:-)l






Lyckat dop!

Ja! båda pojkarna skötte sig utmärkt under hela dopet! Anton somnade i bilen på väg till kyrkan, men var tvungen att väckas upp för att matas och påklädning av den drygt 60 åriga gamla dopkläningen. Det ända han i stort sett gjorde i kyrkan var att prata och ge ifrån sig höga ljud. Men glad var han! Kevin satt mest still men ibland fick han för sig att ta sig en titt runt om i kyrkan. Den ända olyckan som skedde var väl att Anton bestämde sig för att bajsa när vi stog framme i kyrkan. Men det var bara ett litet lass som tur var :-)

Efteråt gick vi och fikade med tårtor, morotskaka, tosca och bullar. Våra mammor hade bakat allt förutom tårtorna, Tack!
Anton fick så mycket fina doppresenter. Och ingenting var likadant:)

Min vän Sofia och min bror Ronnie blev stolta gudföräldrar! Min vän Maria som är gudmor till Kevin var också där. Kevin fick ett jättefint  killarmband av henne och hennes kille, så nu kommer han bli tuff.

Nu har båda pojkarna sovit en stund. Välbehövligt efter en dag som denna. Jag och Lukas är också trötta men Lukas spelar dator och jag sitter här. Vi brukar tänka att om vi väl lägger oss för att vila så skulle någon av barnen vakna bara för att;) Men vi får dricka mycket kaffe så ska vi nog ta oss igenom den här dagen också^^

Man är ju alltid lite nervös inför ett dop hur allt kommer att gå och vilket humör bebisen i fråga är på :-) Men som sagt det blev jättelyckat! Tack familj, släkt och vänner!

Bilder från dagen ska jag försöka hinna lägga upp ikväll.

RSS 2.0