Sleeping Beuty

Nu sover båda pojkarna i soffan, De sover på rad kan man säga, vid Antons små fötter ligger Kevin med sitt huvud:)
Guud vad de snöar, nu får det allt bli sommar igen! Hade glömt hur kall vinern faktiskt är. Det som är bra med vintern är om man åker iväg upp till fjällen och myser i en liten stuga med varm choklad och lite skid och pulkaåkning, det kan jag gå med på. Och vi ska faktiskt ta en liten tur upp till Sälen V.10 hela familjen. Kevin ska lära sig åka slalom och för Antons del blir det pulka.

Imorgon ska vi in på ett återbesök till barn och ungdomskliniken med Kevins förkylningsastma. Den har nog växt bort då han inte behövt ta medicin på över ett halv år. Känns skönt!

Inatt hörde Lukas fotsteg inne i huset. Trött och yrvaken började han lyssna om det var små eller stora fötter som gick på golvet sa han :D kan man höra det? Tyckte det lät rätt kul när han sa så. Han kom iaf fram till att det var Kevin som kom in till oss mitt i natta och flyttade på Zack för att lägga sig brevid pappa. Ska försöka tala om för honom idag att man sover i sin egen säng på natten och kommer till mamma och pappa på morgonen. Undra hur mycket han bryr sig?

Igår var vi hos barnens kusin Viktor och hans föräldrar. Då börjar Viktors mamma Karin att spå barnens framtid. Hon kom iaf fram till att Anton kommer bli en liten legist. Kevin kommer bli lugn och plugga mycket och Viktor kommer bli en sån som kommer veta allt om sport men som inte kommer sporta ett dugg själv, soffpotatis. Anton skulle även sno Viktors å Kevins tjejer. Det lät så jäkla kul när hon satt där och berättade så jag höll på att dö av skratt. (för er som inte förstod det så var hon mycket ironisk) Hon är för rolig Karin!

4 veckor kvar till julafton, myspys! Men innan det ska vi hinna med att julpynta hemma, några julbord och köpa julklappar.

Barnen sover fortfarande men jag orkar inte svamla mer så det får räcka för nu.

Sjuk

Idag är jag sjuk. Det började inatt då febern kom, men som tur är jag redan på bättringsvägen. Låg vaken från kl 01.30 inatt och som tur var vaknade anton vid 3 och ville äta sen ville han vara vaken med mej så vi låg och sjöng:) Sen väckte jag Lukas vid halv 5 så han fick söva Anton för då var jag trött och hade ont i hela kroppen:P

Imorgon blir det förmodligen stan om jag är bättre. Ska hämta ut 2 förstoringar på killarna, köpa ramar och ett barnkök till Kevin som han ska få i julklapp. Han älskar att laga mat, lagar jämt soppa till alla kompisarna på dagis:) Ska även gå till Cervera och köpa en adventsljusstake, den va så söt så den måste jag ha!

Sen i helgen får vi lite besök. Sedan ska Lukas åka in på öl å whiskey festivalen tjatar han om:)

Ne nu vill den lille ha min uppmärksamhet.

Liten har blivit stor och stor har blivit större!




Mina 2

Vaktar lillebror;)
Storebror vaktar lillebror


Jaha...

Då har alla åkt iväg till varmare breddgrader. Bara vi kvar hemma i rusket då. Har fått både sms och telefonsamtal nerifrån Thailand och dem verkar ha de soligt och gott, och det är de absolut värda!

Vi själva då, ja vi grejjar och har oss. Tar tid innan man känner sig hemmastadd och fått iordning.
Haft en lugn helg med lite Ikea lite stan och lite besök. Var iväg och tog kusinkort igår med 8 barn som farmor och farfar ska få i julklapp. Allt var bara kaos då Kevin inte ville stå med de andra utan bara tjurade. När han väl lugnat ner sig blev hans kusin på 1 år otålig och började grina. Efter mycket(!!) om och men började han fota och efter ungefär 5 bilder somnade Anton, haha men några bra kort sa han att han fick iallafall^^

Idag rymde våran lilla vovve Zack. Han ville gå ut så jag släppte ut honom och gick sedan in i duschen. Lukas lekte med barnen så han visste inte att Zack var ute.  30 min senare när jag klev ur duschen sa jag till Lukas att Zack var ute. VA? säger Lukas, men då har han ju rymt och så tittade vi ut. Jovisst var han borta! Lukas blev galen och for iväg ut för att leta. Han satt 2 hus bort på en bänk och blev klappad, tokiga hund! Vi är ju rädda om honom och vill inte att han ska bli överkörd eller liknande så nu får Lukas säkra alla tänkbara flyktvägar genom buskarna;)

På Tisdag är det fullspäckat. Först ska jag till tandläkaren halv 2 och göra en floursköljning. Kl 2 ska Kevin ta spruta. Kl 3 ska jag slinga mitt hår och Kevin ska klippas, ska nog testa någon häftig frisyr denna gång. Sen kl 7 ska jag på gympa, var där första gången i Tisdags och det var verkligen ansträngande och det behövs för min kropp som inte är som den borde efter allt barnafödande;) När försvinner magen? Minns att med Kevin försvann det bara poff men denna gång hänger den där den hänger höhö.

Annars denna vecka är det dagis som gäller för Kevvan. Stan med barnen imorgon och hem till Emmy och leka med hennes 2 barn:)

Nu ska vi laga mat- fläskfilé och pommesFRITZ som pappa brukar säga och flina. Ja ni som förstår fattar.


Friskare Idag!

Idag mår la familia bättre. Kevin var på inskolningen på dagis i 1,5 timme med Lukas. Det hade gått bra, de var ute och lekte hela tiden. Lite komiskt är bara att fröken tror att Kevin typ nyss fyllt ett:) ne men hon är så försiktig med honom när det gäller det mesta men Lukas var ju med och berättade vad han kunde och sådär. Hon frågade om han kunde säga sitt namn och det kan han ju. Sen ville han att fröken skulle bära honom, och det gjorde hon ju så gärna men då skulle alla andra barnen med bli burna men dom var för stora sa fröken^^ En 5 årig flicka fick ta hand om Kevin idag och visa honom runt, så hjälpsam en sån liten flicka kan vara! 

Imoron bär det  som sagt av in till stan, mycket som ska göras. Åker nog en sväng hem till mina föräldrar då med och fyller i deras beställningslista från taxfreen lite extra;)

Helgen blir hyfsat lugn tror jag. Grejja här hemma som vanligt. Tycker man står och lagar mat eller plockar undan från bordet hela dagarna, när köket väl är städat ja då är det dags för nästa matomgång. Håller ni med?
Skönt iaf att minstingen inte ska ha flaska efter flaska. Minns när Kevin drack erstättning de stog ju sånna där odiskade flaskor överallt och stank! Anton får nöja sig med tutte:P

Nu sover Anton så sött på Lukas men ska snart sno honom för hade tänkt att vi ska sova i sängen istället. Kevin sover som en prins i sin nya stora säng.


Najjt.


Aktiv

Kan man ju inte direkt säga att jag är. Men jag lider inte av det heller! Har helt enkelt inte tid, mycket som måste fixas och göras här hemma efter flytten. Men jag kommer nog igång ska ni se :)

Sen har Kevin börjat sin inskolning på dagis med, gick 2 dagar sen blev han såklart sjuk, haha jädra dagisbaciller, hoppas Anton klarar sig ändå, han helammar ju så det kanske är ett hyfsat skydd? Han går iaf med barn som är 3-5 år och sååå mycke större än honom. Men jag ser det positivt då han kanske lär sig saker snabbare som tex att prata rent, leka tillsammans med andra barn utan att bara sno leksaker ur handen som alla småbarn gör;) ja ni förstår säkert. Men klart det finns nackdelar med, han kommer ju ta efter vad alla stora barn gör, både på gott och ont:P

I måndags var vi och fotade barnen, mest Anton då, sånna här 8 veckorns kort som vi har på Kevvan med, De blir ju såå söta! Anton var så duktig att hålla upp sitt lilla huvud. Beställde även förstoringar i 40 gånger 50 på båda som ska pryda en hel vägg i vardagsrummet är det tänkt. Tog några syskonbilder med, hoppas de med blir bra.

På fredag ska vi till bvc och läkargruppen. Och smarta som vi är så är dessa tider med 15 minuters mellanrum:P Så jag åker till bvc med lilleman medan Lukas och Kevin åker iväg och tar spruta. Så det löser sig ändå..

Fick höra idag med att min kära mor och far tänker åka till Thailand nästa fredag, gissa om jag är avundsjuk! Så nu åker alla mammor och pappor bort samma dag till Thailand( Lukas och mina) Lyckostar, hoppas de får soligt och skönt!

På Söndag är det farsdag. Vet inte vad jag ska hitta på till Lukas för att bräcka honom då ja sist på morsdag fick ett jättefint kollage med massa bilder på mej,Lukas och Kevin:) kanske gör något liknande om jag hinner, då fotografier och saker som barnen gjort själva betyder såå mycket mer än massa dyrt trams. Kevin kanske får måla något fint:) 

Har ni föressten testat de där nya riskakorna med choklad på? Kanske funnits jättelänge, vad vet jag men gooda var dem iaf och säkert rätt nyttiga;)



RSS 2.0